Armastus võidab maailma

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Siim Vahur

Rakvere Teatri uuslavastus „Charlotte Löwensköld” on põhjamaine armastuslugu, mis toob meelde tänapäeval tihti kaduma kippuvad väärtused nagu au, uhkus, väärikus, eneseohverdus ja õilsameelsus. Selma Lagerlöfi romaanitriloogia põhjal teksti kirjutanud ja lavastanud Urmas Lennuk toob lavale ajastuloo, kus ostitakse armastust, tõde ja jumalat. 

Charlotte (Natali Väli) on pühendanud kogu oma armastuse pastor Karlile (Imre Õunapuu), kuid kirglik noormees otsib ennekõike jumala tõde. Segastel asjaoludel lähevad noored tülli. Järgneb ootamatuid suundi võttev lugu, mis paneb tegelasi käituma arusaamatult, ent tuliselt – kõike seda selleks, et leida üles armastust, iseend ja oma õnne. Kirjanik Selma Lagerlöfi loomingu eesmärk on tema enda sõnul olnud kaotada kurjust inimese hingest, selle suurimaks võitlusvahendiks on armastus. Lisaks on Lagerlöfi loomingule omane muistsete aegade hõng ja hubasus, millega inimhinge soojendada ja valgustada.

„Charlotte Löwensköldi” esietendus Rakvere Teatris 5. septembril, Paide muusika- ja teatrimajas saab lavastust näha kolmapäeval, 23. septembril kell 19. Teistes osades Grete Jürgenson, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Madis Mäeorg ja Eduard Salmistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles