Eralastehoiu avamiseni on jäänud kukesamm

Urmas Glase
Copy
Uus lastehoid tegutseb kogukondlikult ja kõik osalised panevad käed külge. Idee algatajal ja kasvatajal Janell Randmaal (vasakul) ning lapsevanem Kaire Kartaul on rühmaruumi seadmisega palju tegemist. Kogukonnatöö ainega seoses tulevad Paide gümnaasiumi abituriendid neile appi mööblit värvima ja paika tõstma. Seniks on abiks Kaire poeg Johan Aul.
Uus lastehoid tegutseb kogukondlikult ja kõik osalised panevad käed külge. Idee algatajal ja kasvatajal Janell Randmaal (vasakul) ning lapsevanem Kaire Kartaul on rühmaruumi seadmisega palju tegemist. Kogukonnatöö ainega seoses tulevad Paide gümnaasiumi abituriendid neile appi mööblit värvima ja paika tõstma. Seniks on abiks Kaire poeg Johan Aul. Foto: Dmitri Kotjuh

Aasta algusest idanema läinud idee panna Paides käima Waldorfi pedagoogika põhimõtteid järgiv Allika õuelastehoid hakkab lähinädalatel jõudma eesmärgini.

«Mõne nädala eest jõudsime Paide avatud noortekeskusega ruumide rentimises kokkuleppele ja saame ühe segarühmaga esimesel korrusel end sisse seada,» ütles idee algataja ja eestvedaja Janell Randmaa. «Siin linnaservas oleme loodusele lähedal. Nädal paar kulub veel tervise-, sotsiaalkindlustusameti ja muude kooskõlastuste saamiseks ning võime lastehoiu avada.»

Korraga saab lastehoid vastu võtta kaheksa last, kuid kogukonnas on kümmekond peret ja jõudumööda hakkavad laste hoidmises kaasa lööma ka lastevanemad. Praegu on lastehoiuga liitunud vanemate järelkasv vanuses kaks kuni viis aastat, kuid loomulikult käivad lapsed hoius kuni kooliminekuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles