Noortaluniku toetust taotleb viis Järvamaa noort ettevõtjat

Kuido Saarpuu
Copy
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta.
Türi vallal tuleb ühele kodutoetuse taotlejale 8000 euro suurune toetus välja maksta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

2. septembril lõppes PRIAs põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotlusvoor, kuhu esitas taotluse 134 noortalunikku. Taotluste kogusumma on 5 344 237 eurot. Eelarves on toetusteks ette nähtud 3 750 000 eurot. Toetust, summas 200 000 eurot, taotleb ka viis Järvamaa noort ettevõtjat.

Maaelu arengukava 2014-2020 noortele põllumajandusettevõtjatele mõeldud meetmest on kuni 40-aastastel ettevõtjatel võimalus saada ühekordset toetust kuni 40 000 eurot. Enamus taotlejatest soovibki saada maksimaalset summat.

Kõige enam taotlejaid oli Tartumaalt (20). Järgnesid Saaremaa (13) ja Võrumaa (12). Noorte seas on kõige populaarsemaks tegevusvaldkonnaks puuvilja- ja marjakasvatus, järgnesid veislaste ja pühvlikasvatus, teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus ja mesindus.

Toetust soovitakse saada erinevate tegevuste jaoks – näiteks põllumajandusliku hoone ehitamiseks, traktori soetamiseks ning maa ostmiseks.

PRIA moodustatud hindamiskomisjon viib läbi taotluste hindamise määruses sätestatud hindamiskriteeriumide alusel. Hindepunktide põhjal moodustub paremusjärjestus ning toetused määratakse neile nõuetekohastele taotlustele, mille rahuldamiseks eelarvet jätkub. Otsused koostab PRIA 25. novembriks 2020. a.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles