Perearstide selts: perearstid on patsiendile toeks ka muutuste ajal

Kuido Saarpuu
Copy
Arstikabinet. Foto on illustratiivne.
Arstikabinet. Foto on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti perearstid kogunevad täna Pärnus toimuvale aastakonverentsile, mille peateema on kevadise koroonalaine õppetunnid, mis annavad võimaluse patsiendi teekonda paremini ja vajaduspõhisemalt suunata.  Ühtlasi jagatakse tunnustust 92 parimale perearstipraksisele. 

 

Perearstide seltsi juhi Le Vallikivi sõnul on tänavune muutuste kevad proovile pannud nii arstid kui patsiendid. Siiski on oluline märgata ja enda heaks tööle panna muutustes peituvad võimalused. Kriisi ajal seatakse fookusesse kõige olulisem ning nii joonistub kõige paremini välja, kui palju meil tegelikult tervishoius juba olemas on ja mida tõesti vaja läheb:

„Koostöö, ühtsed väärtused ning aruselge ressursi planeerimine  on  tervishoiukorralduslike otsuste puhul  lähtepunktid, mis loovad eelduse inimkeskseks tervishoiuks, olenemata sellest, mis suunast muutuste tuul parasjagu puhub,“ kinnitab dr Vallikivi.

Koroonakevadel pidid ka perearstid oma töö ümber korraldama ning nüüd on õige aeg tagasi vaadata ja kaaluda, kas ressurss tervishoius on mõistlikult jaotunud, millised on meie vajadused ja soovid.

Igal aastal tunnustatakse perearstide aasta tähtsündmusel parimaid perearstipraksiseid. Tänavu tehakse seda juba kümnendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles