Haridusminister: ministeerium võtab ühendust kõigi üldhariduskoolidega üle Eesti

Kuido Saarpuu
Copy
Klassiruum. Foto on illustreeriv.
Klassiruum. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Haridus- ja Teadusministeerium võtab alates homsest ühekaupa ühendust kõigi üldhariduskoolidega, et küsida, kuidas igas Eestimaa nurgas on haridusasutustel kooliaasta algus sujunud, milliseid abinõusid on kasutusele võetud, kas ja milliseid muresid on tekkinud ning vajadusel teeb kõik endast oleneva lahenduste leidmiseks. 

 

Minister Mailis Reps rõhutas vastutustundliku suhtumise tähtsust koroonaviiruse leviku tõkestamisse, kuid tõdes, et samas tuleks vältida ka ülereageerimist. „Pea kuu aja eest palusime koolidel koos pidajatega riskida maandamine läbi mõelda ning nüüdseks peaks olema igal haridusasutusel asjakohane tegutsemisplaan,“ rääkis Reps. „Üleriigilised soovitused annavad raamistiku, kuid konkreetsed lahendused saavad kõige sobivamal moel sündida siiski kohapeal.“

Haridus- ja Teadusministeerium kinnitab, et kooliaasta eel haridusasutustele saadetud soovitused jätkuvalt kehtivad, kuid on teinud neisse täiendusi ja täpsustusi. Ministeerium saadab need haridusasutustele reedel. Praegu kooskõlastame need Terviseametiga ja Eesti Perearstide Seltsiga.

Koolid peavad viiruse leviku tõkestamisel ka edaspidi lähtuma sellest, et kontaktõpe oleks tagatud võimalikult kaua ning eelkõige nooremale ja tuge vajavatele õpilastele.

Minister Mailis Reps rõhutas vastutustundliku suhtumise tähtsust koroonaviiruse leviku tõkestamisse, kuid tõdes, et samas tuleks vältida ka ülereageerimist.

Haridus- ja Teadusministeeriumi koroonainfo veebileht koos korduma kippuvate küsimustega, mida pidevalt täiendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles