Kirikut täidavad veel mõnda aega tellingud

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Hilkka Hiiop, Koeru kirik; uuringud.
Hilkka Hiiop, Koeru kirik; uuringud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Varakevadest alates ajutiselt peaukseta jäänud Koeru kirikus hakkavad kogu kevadsuve kestnud ennistus- ja uurimistööd peatselt läbi saama. Loodetavasti on uks ja renoveeritud aknad oma kohal tagasi kuu lõpuks. Ka kirikusse püstitatud tellingud, mis olid abiks Eesti kunstiakadeemia tudengitele nende uurimistööde juures, pakitakse peatselt kokku.

Kiriku peauks tõsteti hingedelt maha ja toimetati Pärnumaal asuvasse OÜ Puidupoisid töökotta märtsis ning kuni praeguseni on selle asemel OSB-plaatidest avatäide. Kirikuõpetaja Jaanus Tammiste sõnas, et nüüdseks on ukse ennistus küll lõppenud, ent oma kohale jõuab see tagasi siis, kui on lõpetatud ka kevadel alanud akende tööd. Nende kallal on asjatundjatel veel vaja veidi nokitseda. «Viimati rääkisin meister Joel Roosiga ja ta ütles, et ehk õnnestub uks ja aknad paika saada kuu lõpuks,» sõnas Tammiste.

Et aknad, mille asemel on praegu samuti OSB-plaadid, jälle oma kohale panna, tuleb oodata seni, kuni on kirikust maha võetud tellingud, mis on sinna püsti pandud kunstiakadeemia tudengite uurimistööde tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles