Suvelaagrid andsid rekorditele lisa

Kuido Saarpuu
Copy
Roomet Väli
Roomet Väli Foto: Spordiklubi Vargamäe

SK Vargamäe tõstjad osalesid lõppenud suvel lausa viiel korral treeninglaagrites, viimati augusti lõpus Abja-Paluojal koos SK Jõud Junior noortõstjatega.

 

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et nad valmistusid sõprusklubi kutsel võistlema Leedus Panevežises septembri alguses toimunud võistlusteks.

Võistlus oli kahepäevane. „Kahjuks enamus välisriike ei saanud koroona tõttu osaleda. Isegi lätlased puudusid,“ nentis Ahti Uppin. „Eestist oli esindatud neli klubi, teiste seas ka SK Vargamäe seitsme noortõstjaga.“

Heas hoos olid treeneri sõnul kõik, isiklike rekordeid püstitas viis tõstjat, neist oli Roomet Väli edukaim kaheksa uue Eesti rekordiga. Roomet võistles seekord kaalukategoorias kuni 96kg ja saavutas kolmanda koha kogusumma tulemusega 235kg (rebis 108+tõukas 127). Rekordid sündisid juba esimestel katsetel, seda rebimises avakasel 105kg ja teisel 108kg. Kolmas katse raskusel 111kg ebaõnnestus. Tõukamise algraskus 127kg oli 1kg enam, kui kuu aega tagasi Lätis Balvis tõugatud U15 rekord 126kg.  See raskus 127kg on aga ka U17 vanusegrupi rekordnorm. Roomet tõukas ilma suurema probleemita selle raskuse üles.

SK Vargamäe vanemtreener Ahti Uppin ütles, et nad valmistusid sõprusklubi kutsel võistlema Leedus Panevežises septembri alguses toimunud võistlusteks.

Ahti Uppin selgitas, et neil oli kodus tehtud plaan, et 132kg vaja kindlasti tõugata. Treener otsustas, et nüüd plaan vaja täita. „Seda raskust üritasime tõugata juba juulis, kuid siis olime kehakaalus kuni 102kg. Suvega Roometi kaal kukkus ja kui registreerisin ikkagi Roomet võistlema raskemas kaaluklassis, siis kohale jõudes näitas reede hommikul kaal 93,8 kg. Seda enne hommikusööki,“ selgitas Uppin. „Oligi hea võimalus teha uusi rekordeid kergemas kehakaalus, kus need senini olid samuti Roometi nimel.  Juhtus aga see mida ei oodanud. Kahel korral raskus rinnal, aga tehnika lagunes väljatõukamisel ja raskus jäi tõukamata. Väga kahju. Meie plaan oli püüda teha 281 Sinclairi punkti (Sp), et tõusta vanuseklassis U15 liidriks. Tulemus 268 Sp. ei rõõmustanud meid.“

Teistest vargamäelastest oli Danile Purk kaaluklassis kuni 45kg seitsmes ja seda tulemusega 62kg (26+36). Kuni 67kg tõstjate seas oli Tom Aunapuu teine (156kg (68+88) ), kuni 73kg tõstjatest Kait Viks kuues (130kg (60+70)), kuni 89kg tõstjate seas Teet Karbus esimene (252kg (111+141)), Liisa Babak oli kuni 45kg neidude seas kolmas (44kg (19+25)) ja Susanna Ly Ula kuni 76kg tõstjatest teine (85kg (35+50)).

Ahti Uppin tunnistas, et jäi laagrites ja võistlusel tehtud tööga rahule. Ees ootavad uued katsumused, neist esimesena 3. oktoobril Abja-Paluojal peetavad U15 vanuseklassi meistrivõistlused.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles