Ilmateenistus hoiatab: neljapäeval tuleb võimas sügistorm

Järva Teataja
Copy
Torm Paides 2020 suvel
Torm Paides 2020 suvel Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi ilmateenistus hoiatab, et neljapäeval kisub ilm tormiseks. Kui kolmapäev tuleb veel kohati lausa suviselt soe, siis neljapäeval on oodata väga tugevat tuult ja hoovihma.

Kolmapäev tuleb suviselt soe. Skandinaavia kohal tekib uus madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub edelavoolus Läänemere ümbrusse sooja. Öine miinimum jääb sisemaal 10, rannikul 15°C lähedale. Pilvi on küll laialdaselt kuid sajuhooge on vaid üksikuid. Päeval liigub madalrõhkkond edasi Soome ja muutub kiiresti aktiivseks. Edela- ja lõunatuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 20°C ümbrusse, Lõuna-Eestis kuni 24°C-ni. Õhtul muutuvad vihmahood laialdasemaks. Tuul tugevneb ja pöördub saartest alates loodesse, puhangud tõusevad 15, rannikul 20 m/s.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

NELJAPÄEVAL TÕUSEB TUUL TORMIKS.

Soomest liigub madalrõhkkond edasi Venemaale ja on väga aktiivne ning selle lääneservas pöördub tuul kõikjal loodesse ja põhja. Saartest alates paisub tuul tormiks, rannikul on puhanguid 28, vastu Läänemerd 30 m/s, sisemaal tugevneb algul Eesti läänetiivas, õhtu poole ka Ida-Eestis 20 m/s. Hooti sajab vihma. Madalrõhkkonna järel tungib põhjast jõuliselt sisse külm õhumass. Öine miinimum on pilvise taeva all 7..10, rannikul 12°C, päevane piirdub 9..13°C-ga.

Riigi ilmateenistus andis hoiatuse, et tugev torm murrab puid ning põhjustab elektri- ja veekatkestusi. Teedele langevate puude oht ja tugev külgtuul vähendavad turvalisust maanteedel. Tormituul võib tugevalt häirida või mõneks ajaks katkestada laeva- ja praamiliikluse.

Reede öösel kaugeneb madalrõhkkond ühes sajupilvedega Venemaa poole, loode- ja põhjatuul on veel väga tugev, puhanguid 20, rannikul kuni 25 m/s, pärast keskööd saartest alates pisitasa nõrgeneb. Õhutemperatuuri miinimum langeb sisemaal 5..6°C-ni, rannikul jääb üle 10°C. Päeval tugevneb kõrgrõhuhari, lääne poolt alates taevas selgineb ja ilm on enamasti sajuta. Loode- ja põhjatuule puhanguid on 15, ennelõunal rannikul kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on 10..15°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles