Korvpalli maailmameister, rallisõitja ja suusamehed- Järvamaa annab palliviske maailmarekordiüritusele võimsa panuse

Kuido Saarpuu
Copy
Korvpall
Korvpall Foto: Margus Ansu.

Sel laupäeval korrastatakse koostöös korvpallikogukonnaga üle kogu Eesti välikorvpalliväljakuid ning püütakse teha maailmarekord vabavisetes.

Asja idee on lihtne- 100 võistluskeskust üle Eesti, hulk korvpallihuvilisi ja eesmärgiks seatud 100 000 sissevisatud vabaviset. Kui kuuekohaline number saab täis, siis peakski olema sündinud uus vabavisete Guinessi maailmarekord.

Järvamaa spordientusiast Ervin Runnel teadis öelda, et Järvamaal käib laupäeval rekordivisete viskamine kahes kohas- Paide E-Piim spordihalli peaukse ees ja tema enda kodus Võõbus.

Runnel avaldas, et lisamaks üritusele särtsu juurde, kutsus ta selleks päevaks enda juurde erinevate spordialade tuntud tegijaid.

Kutsele vastasid nõustumisega nõukogude liidu koondise koosseisus korvpallis maailmameistriks tulnud Heino Enden, rallisõitja Egon Kaur, endine suusataja Pavo Raudsepp, endine suusahuppaja ja kahevõistleja Karel Nurmsalu, endine jalgpallur ja praegune Paide linnameeskonna spordidirektor Gert Kams. "Kas keegi tuntud nimedest veel lisandub, seda ma hetkel öelda ei oska," sõnas ta. "Paljud vast seda ei tea, et see seltskond on omavahel seotud. Raudsepp oli kahevõistluse juurest jalgpalli juurde jõudnud Kamsi esimene treener. Nurmsalu, kes lõpetas karjääri suusahüppajana, oli ju ka kahevõistleja."

Kuigi vabavisete viskamine kestab laupäeval kl 10st 18ni, siis Runnel on kuulsad asjaosalised enda juurde kohale kutsunud kl 13ks. Ettevõtmine on kõigile huvilistele, sh autogrammiküttidele avatud. samuti lubas Runnel laupäevaks Tallinna-Tartu maantee äärde üles panna Eesti 100 lipu, mis suunab huvilised tema juurde viivale teele. 

Paides aga ei püüta vabavisete viskamisega vaid rekordit ega tähistada Eesti korvpalli sajandat aastat, vaid tutvustatakse ka KK7 ja esiliigas palliva Paide Viking Window meeskonna eesootavat hooaega.

Vabaviskeid tehakse Paides kl 10-16, kl 13.30-14.15 esitletakse KK7 noortetööd ja Paide Viking Window korvpallimeeskonda. Päevale paneb punkti kl 15-17 toimuv korvpallilahing viikingite Siris/Starfores meeskonna vahel.

Tasub teada, et Guinessi rekordi püstitamiseks on loendab igas registreeritud ja kinnitatud võistluspaigas tabamusi selleks määratud kohtunik. Oluline osa on ka videotel.

"Eesti korvpall tähistab tänavu oma 100. sünnipäeva ja mis saaks olla veel parem viis tähistamiseks, kui teha kõik koos maailmarekord. Üritusel saavad osaleda kõik inimesed ja eelnev registreerimine pole vajalik," sõnas 100 000 vabaviske idee autor ja rekordiürituse eestvedaja Oliver Läll.

Rekordiüritus kulmineerub laupäeval kl 18 Tallinnas Snelli välikorvpalliväljakul.

Ülemaailmne maailmakoristuspäev toimub samuti laupäeval. Tänavu on koristusaktsiooni fookuses väikeprügi, eriti suitsukonid.

Korvpalliväljakute korrastamisele saavad kõik korvpallisõbrad laupäeval samuti oma panuse anda. Eesti Korvpalliliit ja Maailmakoristuspäev kutsuvad üles kõiki oma kodukoha platse koristama. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles