TTJA alustas ettevõtetelt avalduste vastuvõtmist „viimase miili“ toetusmeetmes osalemiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Internetikaabel. Foto on illustreeriv.
Internetikaabel. Foto on illustreeriv. Foto: Christian Ohde / imago/Christian Ohde

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) alustas väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siemi poolt kinnitatud nn „viimase miili“ toetusmeetmete rakendamisega kogumahus 15 miljonit eurot. Meetme ühe osaga toetatakse kiire interneti püsiühenduse rajamist maapiirkondadesse ning teise osaga tarbijate liitumist püsiühendusega.

TTJA peadirektor Kaur Kajaku sõnul on kiired ja hästi kättesaadavad internetiühendused kõigile Eesti inimestele hädavajalikud. „Me vajame kvaliteetset internetti oma igapäevasteks toiminguteks - töötamiseks, suhtlemiseks, kaupade tellimiseks, arveldamiseks, meelelahutuse tarbimiseks jne. TTJA-l on hea meel riigipoolse abiga teha oluline samm digitaalse heaolu edendamiseks Eestis.“

Meetme esimese osa maht on 6 miljonit eurot ning sellest antakse ettevõtjatele investeeringutoetust juurdepääsuvõrgu ehitamiseks. TTJA on algatanud konkursi, et leida ettevõtted, kes hakkaksid võrku ehitama. Taotlusi oodatakse ettevõtetelt kuni 09.11.2020 ning konkursi valikukriteeriumiks on soodsaim hind ühe aadressiobjekti ehitamisel. Toetuse saajad peavad ehituse lõpetama hiljemalt 31.10.2021.

Meetme teise osa maht on 9 miljonit eurot ning see on suunatud lõppkasutajatele kiiret ühendust (vähemalt 30 Mbit/s) võimaldavate kaabel- või traadita püsiühendusvõrkude liitumiskulude hüvitamiseks. Toetuse suurus on maksimaalselt 300 eurot ühe võrgu lõpp-punkti kohta.

TTJA peadirektor Kaur Kajaku sõnul on kiired ja hästi kättesaadavad internetiühendused kõigile Eesti inimestele hädavajalikud.

TTJA on alustanud avalduste vastuvõttu sideettevõtetelt, kes soovivad osaleda toetusmeetme rakendamisel. Pärast seda, kui esimene sideettevõte on toetusprogrammi TTJA poolt kinnitatud, algab taotluste vastuvõtt tarbijatelt.

Lisainfo on kättesaadav TTJA kodulehele aadressil siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles