Paidelanna läheb Silicon Valleysse Eesti saadikuks

Urmas Glase
Copy
Eesti välisinvesteeringute keskuse värske esindajana USAsse siirduv Maris Prii loodab paari nädalaga diplomaatilise viisa dokumendid ära vormistada, et alustada oktoobris tööd Silicon Valleys.
Eesti välisinvesteeringute keskuse värske esindajana USAsse siirduv Maris Prii loodab paari nädalaga diplomaatilise viisa dokumendid ära vormistada, et alustada oktoobris tööd Silicon Valleys. Foto: Urmas Glase

Paari nädala pärast pakib Paidest pärit Maris Prii (38) kohvrid ja lendab San Franciscosse EASi välisinvesteeringute keskuse Ameerika välisinvesteeringute ja äriarenduse värske juhina maailma iduettevõtluse Mekast Eestisse investoreid meelitama.

«Minu töö Silicon Valleys on suhelda USA investorite ja korporatsioonidega, kel on soov paigutada raha, ning veenda neid investeerima Eestisse kõrge lisandväärtusega tootmis- või arendusüksuste ja töökohtade loomisse,» selgitab Maris Prii reipal ilmel.

San Francisco lahe lõunakaldal asuva Silicon Valley kujunemine infotehnoloogiaettevõtete üleilmseks keskuseks algas 1950ndatel, kui sinna rajati Stanfordi ülikooli teaduspark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles