Muusika- ja teatrimaja ootab miljoneid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Palju tööd on veel ees: praegu on Paide muusika- ja teatrimajas tööjärg jõudnud keldriruumideni. Ent maja vajab palju ulatuslikumat remonti, mille tarbeks loodetakse nüüd riigilt toetust saada.
Palju tööd on veel ees: praegu on Paide muusika- ja teatrimajas tööjärg jõudnud keldriruumideni. Ent maja vajab palju ulatuslikumat remonti, mille tarbeks loodetakse nüüd riigilt toetust saada. Foto: Dmitri Kotjuh

Kevadel, mil kultuurielu üle Eesti kontserdi- ja teatrimajades sunnitult soiku jäi, jagus vähemalt Paide muusika- ja teatrimajas tegemist omajagu. Publiku- ja üritustevaene aeg kulus remondile ja töid jagus – väikesest saalist kuni keldrini.

Tõsi on aga see, et ette võetud parendus on üksnes iluravi ja järge ootavad kordades mahukamad tööd, mille edasilükkamine võib hoonele saatuslikuks saada. Nii loodabki muusika- ja teatrimaja pere saada riigilt 3,5 miljoni eurot toetusraha.

Objekte, millele rahatuge tarvis läheb, on üle Eesti kümneid Tartust Ida-Virumaani. Riigikogu kultuurikomisjonile laekus tähtajaks ideekavandeid 29 kultuuriehitise või ehitiste kogumi kohta, mille ehitamist või renoveerimist kultuurkapitali rahaga järgnevatel aastatel toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles