Laulu- ja tantsuproovid võtavad tasapisi hoogu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kui laulupeol seis­takse laulukaare all külg külje kõrval, siis COVID-19 tõttu kooriproovides sellist pilti pigem ei näe.
Kui laulupeol seis­takse laulukaare all külg külje kõrval, siis COVID-19 tõttu kooriproovides sellist pilti pigem ei näe. Foto: Mihkel Maripuu

Kevadel lõppes COVID-19 põhjustatud piirangute tõttu taidlejatele laulu-, tantsu- ja pilliproovide hooaeg tavapäratult vara. Viiruse hirmus tuli ära jätta nii mõnigi kontsert­etendus, pidamata jäi ka pika traditsiooniga maakonna laulu- ja tantsupidu. Sügishooaja eel ollakse aga endiselt teadmatuses – kuidas edasi, sest viirus pole kuhugi kadunud ja mõnigi juhendaja pole kindel, et tänavu kollektiivi üldse kokku saab.

Järvamaa kultuurikalender hakkab küll tasapisi üritustega täituma ja kollektiivid on välja hõiganud, et alustavad uut hooaega. Ka sel nädalavahetusel saab Väätsal teoks Järvamaa rahvatantsupäev, ent on neidki, kes on veel äraootaval seisukohal. Paljuski on see tingitud asjaolust, et kollektiivide liikmed pelgavad proovideks kokku tulla koroonaviiruse teise laine tõttu ning iga päev suurenevad nakatunute hulgad seda hirmu järjest rohkem ka sisendavad.

COVID-19 tõrje teadusnõukoja esindaja Irja Lutsari ütlust mööda pole viirusse nakatumine Eestis praegu suur ja koorid võivad vabalt alustada oma tööd tavapäraselt. Mingeid erimeetmeid laulmise ja pillimängu suhtes pole Eestis kehtestatud. Muusikatundides ja kooriproovides kehtivad samad reeglid, mis igal pool mujal: kätepesu, ruumide õhutamine, inimeste hajutamine võimalust mööda, gruppide võimalikult eraldi hoidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles