Paide ja Koeru koolides pakutakse õpilastele kuulsuste lemmikroogasid

Anne Põder
Copy
Daily koolisööklad püüavad laste toiduvalikutesse tuua veidi põnevust.
Daily koolisööklad püüavad laste toiduvalikutesse tuua veidi põnevust. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänasest algab Daily koolisööklates üle-eestiline projekt „Tähed taldrikus“, mis toob õpilaste toidulauale muusikute Kristel Aaslaiu, Ingeri, Mariliis Jõgeva ning näitleja Saara Piusi retseptide järgi valmistatud lõunasöögid. Erilisest menüüst saavad osa ka Paide Hammerbecki ja Hillar Hanssoo põhikoolide ning Koeru keskkooli õpilased.

Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Kadi Kriit selgitas, et “Tähed taldrikus“ on Daily koolisööklates toimuv toiduprojekt, mille käigus esitab Eesti suurim koolitoitlustaja väljakutse tuntud Eesti inimestele. "Nende ülesanne on koostada oma lemmikretseptidest menüü, mille järgi meie sööklates lastele koolilõunaid hakatakse valmistama," täpsustas ta.

Ettevõtmise eesmärk on Kriidi sõnul tuua vaheldust sööklaellu, samuti näidata lastele koolilõuna erinevaid palgeid ning mis seal salata, tuua lapsi rohkem koolilõunat nautima. "Kahjuks eelistavad mõned endiselt soojale ja täisväärtuslikule toidukorrale kõhukorinat või taskuraha eest ebatervislike snäkkide ostmist,“ tõdes ta.

Juba kolmandat aastat toimuvale „Tähed taldrikus“ projektile annavad avalöögi näitleja Saara Piusi lemmikroad ehk läätse-köögiviljasupp, köögivilja-kikerhernekarri ning suu teeb õpilastel magusaks marjatarretis vahukoorega.

Seejärel võtavad teatepulga üle laulja Mariliis Jõgeva roheline püreesupp, ahjus küpsetatud kanakintsuliha ja kartuli-bataadipüree ning leiva, marjade ja vahukoorega valmistatud magustoit.

Oktoobri esimesel nädalal rõõmustab enam kui 29 000 Eestimaa lapse kõhtusid näitleja ja muusik Kristel Aaslaiu retseptivaramust pärit läätsesupp ja chilli con carne.

„Tähed taldrikus“ lõppeb maailma maitsete lainel koos muusik Ingeri retseptide järgi valmiva kõrvitsasupi ja indiapärase kana tikka masalaga. 

Kriit lisas, et menüüde koostamisel jälgitakse riiklikult kehtestatud nõudeid ja Daily enda paika pandud menüüstandardeid. "Toitude valmistamisel kasutatakse maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete asemel naturaalseid ürte ning erinevate puljongi-, supi- ja kastmekontsentraatide asemel keedetakse puljong kontidest ja lihast. Kõik valmivad toidud mahuvad ka koolilõunale kehtestatud päevatasu sisse,“ lausus ta.

„Tähed taldrikus“ projekt toimub 21. septembrist 16. oktoobrini Daily teenindatavates koolides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles