Türi vald keeldub Paide linnale maad loovutamast

Silja Vilbu
Copy
Paide linnapea Priit Värk seisab kahe jalaga linnas, aga mõne sammu kaugusel tema selja tagant paistev kodu asub Türi vallas.
Paide linnapea Priit Värk seisab kahe jalaga linnas, aga mõne sammu kaugusel tema selja tagant paistev kodu asub Türi vallas. Foto: Erakogu.

Kevadel avaldasid Röa küla Jõekääru tee eramuomanikud soovi nihutada omavalitsuste piiri mõni­kümmend meetrit Viraksaare poole nii, et nende majad ja Jõekääru tänavale veel rajamata elamute krundid nihkuksid Türi vallast Paide linna alla. Viimasel istungil otsustas Türi vallavolikogu, et ei loovuta Jõekääru tänava piirkonda Paide linnale.

Kevadel avaldasid Röa küla Jõekääru tee eramuomanikud soovi nihutada omavalitsuste piiri mõni­kümmend meetrit Viraksaare poole nii, et nende majad ja Jõekääru tänavale veel rajamata elamute krundid nihkuksid Türi vallast Paide linna alla. Augustis otsustas Türi vallavolikogu, et ei loovuta Jõekääru tänava piirkonda Paide linnale.

Piirimuutmise algatuse eesmärk oli arvata 33 Türi valla haldusterritooriumil Röa külas asuvat katastriüksust Paide linna haldusterritooriumi koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles