Viimane võimalus kandideerida aasta kooli tiitlile

Kuido Saarpuu
Copy
Klassiruum. Foto on illustreeriv.
Klassiruum. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Üldharidus- ja kutseõppekoolidel on veel pühapäevani viimane võimalus esitada end aasta kooli 2020 konkursile. Tänavu on võtmefookuseks on digilahenduste kasutamine õppetöös.

Haridus- ja Noorteameti koolituskeskuse peaspetsialisti Kadri Ratase sõnul annab projekt võimaluse näidata oma kooli innovaatilist õpikeskkonda, põnevaid õpetajaid, aktiivseid õpilasi, meeldivat suhtluskeskkonda ning kõike muud, mis koolirõõmu pakub. “Meie koolides võetakse õppetöö kõrval ette mitmeid põnevaid ja lahedaid ühistegevusi, mida jagub kogu kooliaastaks. Konkurss ongi koht, kus esile tõsta oma kooli positiivseid omadusi ja näidata koostööd, millest sünnivad inspireerivad algatused. Tahame ka märgata ja tunnustada neid koole, kus õppimine on innovaatiline ja kasutusel on uued nutikad digimaailma võimalused,” rääkis Ratas.

Konkursil osalemiseks tuleb 27. septembriks saata aadressile aastakool@harno.ee kooli tutvustav video ja fotogalerii. Täpsemat infot konkursil osalemise ja tehniliste tingimuste kohta saab siit!

Aasta kool 2020 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Võitja avalikustatakse 30. oktoobril ETV otsesaates „Terevisioon“. 2020. aastal kuuluvad žüriisse Marcus Ehasoo Eesti Õpilasesinduste Liidust, Aivi Jürgenson Haridus- ja Teadusministeeriumist, Reilika Kaasik Haridus-ja Noorteametist, Laura Kõrvits, kes on ERR ETV2 noorte saate „Nova“ toimetuse liige ja näitleja Karl Robert Saaremäe.

Haridus- ja Noorteameti koolituskeskuse peaspetsialisti Kadri Ratase sõnul annab projekt võimaluse näidata oma kooli innovaatilist õpikeskkonda, põnevaid õpetajaid, aktiivseid õpilasi, meeldivat suhtluskeskkonda ning kõike muud, mis koolirõõmu pakub.

Aasta kool on Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursi osa. Aasta õpetaja konkursi eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Hariduspreemiad ja riikliku haridustöötaja elutööpreemia antakse üle iga-sügisesel aasta õpetaja galal. Aasta kooli valitakse kolmandat korda, eelmisel aastal pälvis nimetuse Viljandi Gümnaasium.

Konkurssi korraldavad Haridus- ja Noorteamet, Haridus- ja Teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles