Selgusid Paide linna aukodaniku tiitli ja vapimärgi saajad

Järva Teataja
Copy
Paide linna vapimärk
Paide linna vapimärk Foto: paide.kovpt.ee

Paide linnavolikogu otsusel määrati Paide linna aukodaniku tiitel Paide Hammerbecki Põhikooli direktor Vello Talvistele. Vapimärgi tiitli saajateks on pikaaegne Paide kultuurijuht Ülle Müller ning Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere.

Vello Talviste nimetati Paide linna aukodaniku vääriliseks kui:

  • Järvamaa pikemaajalisem ja teenekam haridusjuht;
  • Paide kogukonna haridus- ja spordielu suunaja, toetaja ja eestvedaja.

Koolitöötajad hindavad Talvistet väga kõrgelt tuues välja, et ta alati toetab ja tunnustab õpetajate initsiatiivi enesearendamisel ja õppimisel ning uute ideede elluviimisel. Koolipere edusammud ei jää talle märkamata ning leitakse viis tunnustamiseks. Talviste on ka hinnatud kui aktiivne kogukonnaliige, mille tõestuseks on tema pikaajaline ning tulemusrikas vabatahtlik tegevus, millesse on ta panustanud juba enam kui 40 aastat. Lisaks on Talviste ka teenekas spordiaktivist ja kultuuritoetaja olles Paide Muusika- ja Teatrimaja kolmekordne Tooliklubi liige ning muu hulgas asutanud Paide Maleklubi ja olles Järvamaa Spordiliidu asutamise eestvedajaks.

Vapimärgi saajaid on kaks

Pikaaegne Paide kultuurijuht Ülle Müller on vapimärgi tiitli välja teeninud  oma aastatepikkuse südamega tehtud töö eest kultuurielu edendamisel Paides ja Järvamaal.

Müllerit peetakse ka üheks Paide teatri loojaks, sest tema pühendunud ja sihikindel töö oli teatri asutamisel asendamatuks. Ta pani aluse ka Paide kultuurihooaja avamistele, Pärdi muusikaaias toimuvatele kontsertidele  ning tema panus on olnud hindamatu ka Arvamusfestivali ja linnaruumieksperimendi EHE ruum korraldusele. Ülle Müller on andnud endast Paide kultuurielu rikastamise nimel väga palju ning tema tegevus ja loodu on innustuseks paljudele kultuuriinimestele ka edaspidi.

Maire Raidvere tunnustatakse vapimärgi tiitliga tema pikaajalise tulemusliku töö eest Järvamaa Haigla õenduse juhtimisel.

Haigla kollektiivi sõnul on Raidvere aktiivne ja haritud spetsialist, kelle tegevusest tulenev kasu on kogukonna elukvaliteedi tõstmisel oluline. Ta on loonud õppimist soodustava töökeskkonna ning välja töötanud hästi toimiva koolitussüsteemi, mis on innustanud paljusid haigla õdesid asuma õppima Tervishoiu Kõrgkooli, mille tulemusel on kõigil osakondade õendusjuhtidel ja enamusel õdedel rakenduslik kõrgharidus. Ka kriisiolukord tõi välja Raidvere parimad omadused, sealhulgas oskuse ja pühendumuse töötada ühtses võimekas meeskonnas.

Linna olulisimad tunnustused antakse üle neljapäeval, 1. oktoobril linna 729. sünnipäevale pühendatud kontsertaktusel Paide kirikus.

Paide linna varasemad aukodanikud

2005 Maria Niglas

2006 Juta Kirss

2007 jäi välja andmata

2008 Ervin Runnel

2009 Arvo Pärt

2010 Toomas Agasild

2011 Rein Rebas

2012 Vilma Okas

2013 Andres Müürsepp

2014 Tõnu Uibopuu

2015 Aivar Mäe

2016 Jaanus Murakas

2017 Andres Jalak

2018 Mihhail Feštšin

2019 Kersti Sarapuu

Paide linna vapimärgi kavalerid 

2005 Mare Veerma

2006 Tiiu Saarist

2007 Vello Talviste

2008 Andres Jalak ja Tambet Juhanson

2009 Rein Zeemann ja Eevi Sikstus

2010 Urve Schkiperov

2011 Virve Kuusik ja Enn Sõmer

2012 Malle Virkoja ja Viktor Mets

2013 Mare Savisaar ja Mare Olev

2014 Malle Nööp ja Ants Hiiemaa

2015 Jaan Meikup

2016 Heli Prii ja Andres Taimla

2017 Marju Raja

2018 Thomas Beyard ja Jaan Madis

2019 Tiina Larven ja Kurt Ehrnsten

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles