Paide Teater annab keelemänguliselt kolmanda hooaja koduse avalöögi

Kuido Saarpuu
Copy
Blablabla proov.
Blablabla proov. Foto: Paide Teater

Algselt kevadel esietenduma pidanud koguperelavastus „Blablabla“ jõuab esmakordselt Paide Teatris publikuni 30. septembril. See märgib teatri jaoks kolmanda hooaja kodust algust.

Teatritegijate endi sõnul on „Blablabla“ keskmes keel ning kõik, mida sellega teha saab. Lavastajate Eva Kolditsa ja Anne Türnpu kirjeldust mööda käib laval sõnamängulistes värsslugudes ringi Blablabla, kes suudab sõnadega korda saata uskumatuid asju. Leiab aset keeleolümpia, kus tähed, sõnad ja laused üksteisega mõõtu võtavad ning toimetab nimekirjamees, kes püüab kõik maailmanähtused nimekirjadesse rivistada ja juhtub veel palju muud hämmastavat. 

Keele- ja vaatemänguline lavastus jõuab Paide muusika- ja teatrimajas tänavu sügisel publikuni kümnel korral. Lavastuses teevad kaasa Paide Teatri näitlejad, helikujunduse loob Jaan Pehk, valguskujunduse Airi Eras ning kunstnik on Kairi Mändla. Lavastust toetavad Kultuurkapital, Haart Ehitus ja Kuma Print. 

Kuna piletid sügisel toimuvatele "Blablabla" etendustele on välja müüdud, loodab teater talvel teha lisaetendusi. "Saali pääseb vaid sada inimest, publik on hajutatud, istutakse kahel pool lava ja suurtele gruppidele võimaldame teisest uksest eraldi sissepääsu teatrimajja ning lavale. Soovime teatriskäigu teha  kooligruppidele võimalikult ohutuks. Igatahes ootame huvilisi juba talvisteks etendusteks veebruari alguses." sõnab Paide Teatri juht Harri Ausmaa

Teatritegijate endi sõnul on „Blablabla“ keskmes keel ning kõik, mida sellega teha saab.

Käimasoleval sügishooajal tuleb Paide Teater välja kolme lavastusega. Juba septembrikuu esimesel nädalalõpul esietendus Tallinnas Paide ja Von Krahli teatrite koostöös lavastus „*******“. Saladuse loori kandvat lavastust, mille kohta ei teatrid ega publik midagi rääkida ei tohi, plaanitakse järgmisel aastal mängida veel. Lisaks esietendub veel selle aastanumbri sees Paide Teatri ja Musta Kasti koostöös maailma tuntuim ooper „Carmen“, mida lavastab Peeter Volkonski. Selle 26. novembril esietenduva lavastuse piletid on samuti juba eelmüügis. 

Lavastuse kodulehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles