Linnavalitsus hoiab teisigi maaomanikke teadmatuses

Urmas Glase
Copy
Paide linnavalitsuse ette võetud kergliiklustee ehitamise alustamine üle eraomanike põldude ilma maa hinnas kokku leppimata on ajanud maaomanikud tagajalgadele, kuid linnavalitsus ei nimeta inimest, kes vastutaks või olukorra ära klaariks.
Paide linnavalitsuse ette võetud kergliiklustee ehitamise alustamine üle eraomanike põldude ilma maa hinnas kokku leppimata on ajanud maaomanikud tagajalgadele, kuid linnavalitsus ei nimeta inimest, kes vastutaks või olukorra ära klaariks. Foto: Urmas Glase

Kui Järva Teatajas ilmus esimene artikkel Paide linnavalitsuse asjaajamise probleemidest kergliiklustee alla jääva maa omaniku Ilmar Kotselaineniga, sai naaberkinnistu kaasomanik Heiki Vessart aimu, et midagi on valesti ka nende maaga. Peale tema on teadmatuses teisedki maaomanikud.

Vessart ütles, et eelmisel nädalal linnavalitsusse saadetud meilile, milles nad hakkasid maa maksumusest rääkima, pole vastust siiani. «Asja irooniline külg on see, et maa-amet ootab tänase kuupäevaga meie digiallkirjastatud lepinguid katastrikande tegemiseks, nende poolt on kõik tehtud ja valmis,» lausus ta. «Otsustasime, et maa-ameti dokumente meie ei allkirjasta enne, kui linnavalitsusega on summa kokku lepitud.»

Vessart lisas, et nad ei aja raha taga, summa pole ju teab mis suur. Asi on praegu eelkõige õigluses. Nii ikka ei saa. «Emaga suhtles Elliko Kõivu linnavalitsusest. Juttu oli maa väljaostmisest. Summa pidi määrama volikogu, aga rahalisest väärtusest pole siiani mitte mingisuguseid jutte olnud,» selgitas ta. «Notariaalseid lepinguid meiega sõlmitud ei ole. Allkirjastasime vaid kergliiklustee meie maast lahkumõõtmise lepingu, et mõõtjad saaksid tööd alustada, ja järsku löödi juba kopp maas­­se. Heausklikult arvasime, et küll asi saab lõpuni vormistatud, aga siiani ei miskit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles