Vallavanem tegi NATO testil suurepärase tulemuse

Anne Põder
Copy

Täna tehti Koeru keskkoolis spordinädala raames kurikuulsat NATO testi, mida väisas üllatuskülalisena vastne Järva vallavanem Arto Saar. Omavalitsusjuht näitas oma hea sportliku vormiga kõigile testi teinutele head eeskuju.

Koeru keskkooli huvijuht Kirsika Ilmajärv ütles, et testi julges läbi teha üheksa inimest. "Neist kaks olid oma sitkust ja vaprust näidata soovinud neiud," täpsustas ta.

Ilmjärv selgitas, et kõik sai alguse ideest, sooritada NATO test spordinädala raames, nii nagu 30. septembril plaanivad seda teha sportlased ja poliitikud üle kogu Eesti.

Test koosnes kolmest osast: kätekõverdused toenglamangus kahe minuti jooksul, kõhulihaste harjutused kahe minuti jooksul ning aja peale 3200 meetri jooks. Iga osa eest on võimalik saada maksimaalselt 100 punkti, kokku seega 300 punkti, testi läbimiseks tuleb koguda igalt alalt vähemalt 60 punkti.

Ilmjärv märkis, et osalejate seas võttis koha sise ka Järva vallavanem Arto Saar, kes tõestas, et on heas sportlikus vormis ning kogus 300-st võimalikust 275 punkti. "Temast veelgi tugevam oli aga testi üks läbiviijaid Lauri Lipp, kelle punktiskooriks tuli 296," lausus ta.

NATO testi Koerus läbi viia aidanud Janek Männik Kaitseliidu Järva maleva staabist ütles, et selle testiga hinnatakse sõjaväelaste füüsilist võimekust ja valmisolekut teenistusülesannete täitmisel. "Need harjutused pole testi valitud suvaliselt, vaid näitavad suurepäraselt ära inimese füüsilise vormi ja vastupidavuse," sõnas ta.

Testi läbimiseks on ette antud ka miinimum punktisumma milleks on 3x60 punkti ehk kokku 180 punkti. "Aga parimad mehed teevad ikka veidi alla 300 punkti harjutused ära," lausus Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles