Pudruprogramm alustab

Kuido Saarpuu
Copy
Puder on välitoitlustuses väga oluline.
Puder on välitoitlustuses väga oluline. Foto: Shutterstock

Oktoober on pudrukuu ja juba viiendat korda Eestis tähistatakse pudrukuud toreda ettevõtmisega, kus saavad osaleda kõik põhikoolide lapsed.

 

Pudruprogrammi käigus omandavad lapsed uusi teadmisi teraviljadest, nuputavad oma teraviljatoitude retsepte, kokkavad koos, joonistavad ja kirjutavad luuletusi ning teevad pilte ja videoid sõnumiga: „Miks ma tahan putru süüa!“. Programm kutsub üles sel aastal pöörama rohkem tähelepanu täisteratoodetele ja kestab kuni oktoobri lõpuni.

Ühtlasi valitakse pudruprogrammi käigus aasta puder 2020. See tiitel läheb pudrule, mida programmi raames lapsed kõige enam valmistavad.

Pudruprogrammi eesmärk on tutvustada Eesti koolilastele teraviljatoite ja tervislikke toitumisvalikuid ning propageerida hommikupudru söömist. „Soe kausitäis putru hommikul kindlustab pikaks ajaks täis kõhu, aitab tugevdada laste tähelepanuvõimet, hoida kontrolli all kehakaalu ning maitseb ju imehästi. Aastate jooksul oleme näinud, et lapsed on ülimalt loomingulised ja neile meeldib ise retsepte välja mõelda ning koos klassikaaslastega neid valmistada,“ kinnitab pudruprogrammi eestvedaja, Veski Mati kvaliteedispetsialist Kadri Rannamäe. Kõik programmis osalejad saavad teravilju tutvustavad õppematerjalid ning uusi teadmisi tunnustavad diplomid.

Pudruprogrammis osalevatele lastele on sel aastal esmakordselt auhinnad igas vanuserühmas välja pannud mitmed organisatsioonid, kes oma panuse andmisega toetavad laste tervisliku toitumise ideed läbi mänguliste ühiste tegevuste.

Kokkamise kõrval kutsub programm lapsi taaskasutama tühje pudrupakendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles