Paide Piima pankrotivaradega kauplemisega seotud Oliver Kruuda tunnistati osaliselt süüdi

Järva Teataja
Copy
Prääma teele endise Paide piimakombinaadi kontorihoone kohale on plaanitud rajada kauplusi, kuid sellest ei tulnud midagi välja ning hoone seisab edasi tühjalt ja laguneb. Möödunud aastal sai see aga uue omaniku.
Prääma teele endise Paide piimakombinaadi kontorihoone kohale on plaanitud rajada kauplusi, kuid sellest ei tulnud midagi välja ning hoone seisab edasi tühjalt ja laguneb. Möödunud aastal sai see aga uue omaniku. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Harju maakohus tunnistas kolmapäeval Oliver Kruuda süüdi 2015.-2016. aasta tuludeklaratsioonides valeandmete esitamises ja mõistis talle karistuseks kaks aastat ja kuus kuud vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui Kruuda ei pane kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu.

Kohus mõistis Kruuda ja Rein Lepassoni õigeks neile esitatud süüdistuses, mis puudutas maksustamisperioodil märts 2015 ja mai 2015 maksuhaldurile Tere AS-i käibedeklaratsioonides tahtlikult valeandmete esitamist ning sellele kaasa aitamist, teatas Harju maakohus.

Kohus nõustus kaitsjatega, et süüdistuses esitatud asjaolud ei vasta kohtus tuvastatule. Süüdistuse järgi ostis Daily Trading House OÜ (DTH), mida esindas Lepasson, OÜ-lt Paide Piim pankrotivara, mis koosnes kuuest seadmest. Vara hulgas oli jäävee tootmise süsteem ja vaakumauruti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles