Järvamaa turismiettevõtted teenisid kõige enam märgiseid

Anne Põder
Copy
Turismimärgise EHE saajad.
Turismimärgise EHE saajad. Foto: Järvamaa Arenduskeskus

Ehtne ja huvitav Eesti (EHE) on ökoturismi kvaliteedimärgis, mida annab välja Eesti Maaturism. Järvamaa turismiettevõtetel läks sel sügisel eriti hästi, sest selline märgis omistati 12 turismiteenusele.

25. septembril tunnistas Eesti kvaliteedimärgise EHE hindamiskomisjon märgise vääriliseks 18 ettevõtte poolt pakutavad 46 teenust üle riigi.

Järvamaa Arenduskeskuse turismiinfospetsialist Piret Sihver ütles, et koroonakevadel välja kuulutatud taotlusvoor andis sügiseks tulemuse, mida võib nimetada rekordiliseks Järvamaa turismis.

Nimelt, andis maaturismi esinaine Raili Mengel Järvamaa turismiasjaliste turismipäeval Järva-Jaanis kätte EHE märgise tunnistuse kahele Järvamaa ettevõttele: Eesti piimandusmuuseumile viis tunnistust ja Kilplaste küla teemapargile lausa seitse tunnistust. Kokku omistati ja pikendati maakonna 12 turismiteenuse tunnistust.

Sihver märkis, et Eesti piimandusmuuseumis kannavad nüüd EHE märgist kõik muuseumi poolt pakutavad töötoad kui ka giidituur muuseumis. "Ehtne ja huvitav märgi all saab muuseumis valmistada jäätist, kohukest, sõira, võid ja karaskit," täpsustas ta.

Kilplaste külas on Sihvri sõnul ehtsalt ja huvitavalt võimalik end proovile panna erinevat humoorikat käsitööd tehes. "Viska villast või anna korvi, omal valikul. Samuti sai märgise humoorikas elamusretk Kilplaste pargis," lausus ta.

Uus taotlusvoor on ka juba alanud. EHE märgise taotlemiseks võibb võtta ühendust maaturismi EHE spetsialistiga või pöörduda Järvamaa arenduskeskuse turismispetsialisti poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles