Koeru päästekomando saaga sai õnneliku lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aega tagasi tehtud fotol ei julgenud Koeru komando päästjad Rando Suve (vasakult), Arvo Jürgen, Ülo Jammer ja pealik Sven Selge veel täiel rinnal hõisata, nüüd on aga päästeamet andnud suusõnalise lubaduse, et Koeru komando jääb kindlasti alles.
Kuu aega tagasi tehtud fotol ei julgenud Koeru komando päästjad Rando Suve (vasakult), Arvo Jürgen, Ülo Jammer ja pealik Sven Selge veel täiel rinnal hõisata, nüüd on aga päästeamet andnud suusõnalise lubaduse, et Koeru komando jääb kindlasti alles. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pärast poole aasta jooksul kuuldud vastukäivaid sõnumeid Koeru komando saatusest on päästeameti juhtkond jõudnud lõplikule otsusele: Koeru komando jääb alles.

Koeru päästekomando sulgemine tõusis teravalt päevakorrale möödunud suvel. Septembri keskel võisid päästjad kergemalt hingata: sulgemisotsusest loobuti.
Rõõmu jätkus vaid kuuks ajaks, sest oktoobri keskel tuli Koeru komando sulgemisplaan jälle kõneks.


Kui detsembri lõpul kirjutas Eesti Päevaleht, et 90protsendise tõenäosusega suletakse aprillis üheksa komandot ja Koerut nende hulgas pole, käisid kohalikud inimesed juba päästjaid õnnitlemas ja Järva Teataja komandolastest võidukat pilti tegemas.


Mehed tunnistasid pildile tulles, et tegelik olukord on endiselt «suu laulab, süda muretseb».
Murelikuks jättis ka päästeameti tollane vastus, et nemad ajaleheteksti eest ei vastuta ja kindel pole veel miski, sest laual on endiselt kaks varianti: esimese kohaselt suletakse 12 komandot ja nende seas ka Koeru, teise järgi üheksa komandot ja Koerut nende hulgas pole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles