Paide mudeliringi noored on jätkuvalt edukad

Kuido Saarpuu
Copy
Fotol paremalt: Ronald Viimsalu, Lauri Punapart, Kert Rohtjärv, Roonald Rikberg, Andreas Avlio, Oliver Köhler, Ken- Kristjan Kelder, Robi Pilv
Fotol paremalt: Ronald Viimsalu, Lauri Punapart, Kert Rohtjärv, Roonald Rikberg, Andreas Avlio, Oliver Köhler, Ken- Kristjan Kelder, Robi Pilv Foto: Erakogu

Laupäeval jätkus Sakus kevadel pooleli jäänud noorte automudelistide esivõistluse Juunior liiga viies etapp. Tegemist on raadio teel juhitavate 1/18 mõõtkavas elektrimootoritega mudelautode võidusõiduga off-road tüüpi rajal. Off-road rada tähendab, et rajal on lisaks tasastele lõikudele ka erinevad hüpekad, rambid ja kaldseinad.

Paide mudelringi juhendaja Tarmo Alt andis teada, et Sakus toimunud Juunior liiga etapp tõi praegustes segastes oludes kokku 24 osalejat üle kogu Eesti.

Seekord oli rada parketil, mitte tavapärasel vaipkattel ja see pani paljud mudelistid uude olukorda, milles tuli näidata ka külgees kurvide läbimise oskust. „Samuti nõudis libe rada oluliselt paremal tasemel gaasiga mängimist,“ selgitas Alt.

Paide mudeliringil oli võistlemas üheksa osalejat, nendest kolm uustulnukat. Viiel Paide poisil on aga käes juba juunior liiga viimased võistlused, sest nende kaheaastane algajate mudelistide tähtaeg saab selle hooajaga läbi.

Võistluste A-finaalis oli seekord võistlemas kaks paidekat. Kert Rohtjärv tõi järjest pareneva sõiduga ära kolmanda koha ja sarja üldliider Lauri Punapart oli neljas. B-finaali kolmanda koha pälvis head sõitu teinud Ken-Kristjan Kelder ja viies koht kuulus Roonald Rikbergile. C-finaalis osalenud Andreas Avloi ja Oliver Köhler saavutasid vastavalt teise ja neljanda koha. D-finaalis võistlesid Paide mudeliklubi verivärsked liikmed ja said sellega esimese korra kohta hästi hakkama- teine koht kuulus Ronald Viimsalule, kolmas Robi Pilvele ja neljas Steven Toomingale.

Juunior liiga selle hooaja viimane etapp on tulekul 30. oktoobril Väike-Maarja mudelihallis.

Tarmo Alt kinnitas, et sinna läheb Paide mudeliring vastu sarja üldliidrina klubide arvestuses ja samuti võib individuaalses arvestuses sarja üldvõidus kindel olla Lauri Punapart. Kolmandat ja neljandat kohta üldarvestuses on hoidmas Kert Rohtjärv ja Roonald Rikberg. Mõlemal on võimalus oma seisu parandada ning veel on olemas hea võimalus kolme esimese poodiumikoha Paidesee toomiseks. Samas on Lauri Punapart, Roonald Rikberg, Kert Rohtjärv ja Andreas Avloi juba valmistumas üleminekuks 1/10 elektribagide klassi, mis on juba rahvusvaheline võistlusklass ja milles autod on oluliselt kiiremad ning tehniliselt väga keerukad.

Tugev mudelistide järelkasv mudeliringi esimesele põlvkonnale ja ka uus rajakate annavad lootust, et kunagi on ka Paides võimalik korraldada 1/10 klassis elektriautode võidusõitu ja näidata ka selles rahvusvahelises võistlusklassis paidekate poolt head taset. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles