Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal selgusid Valgehobusemäe ümbruses

Kuido Saarpuu
Copy
Kaarel Kallas
Kaarel Kallas Foto: Paul Poopuu

Järvamaal Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse ümbruse maastikel selgusid tänavuse aasta Eesti meistrid orienteerumise pikal rajal.

 

Põnevad ja nõudlikud rajad oli võistlejaile planeerinud orienteerumisklubi JOKA üks edukamaid naisorienteerujaid Sigrid Ruul ja võistlejad olid rajameistri tööga väga rahul.

Ühisstardist joostav võistlus pakkus sportlastele kõva väljakutse, kus enam kui paaritunnisel võistlusel pandi proovile võistlejate jooksuvõime koos orienteerumisoskustega ja seda vahetus heitluses kaasvõistlejatega.  

Eliitlkassides tulid Eesti meistriteks Kristo Heinmann Värska OK Pekost ja Eleri Hirv OK Võrust. Järvakatest oli eliitklassis võistlustules vaid Mehis Muru, ent parimatega ta konkureeida ei suuutnud ja lõpetas võistluse 15. kohaga.

Põnevad ja nõudlikud rajad oli võistlejaile planeerinud orienteerumisklubi JOKA üks edukamaid naisorienteerujaid Sigrid Ruul ja võistlejad olid rajameistri tööga väga rahul.

Juunioride ja noorte vanuseklassides medalivõitu Järvamaale ei tulnud, ent JOKA juuniorid olid sellel üsna lähedal. Naisjuunioride 10,9 km ja 26 kontrollpunktiga rajal olid võistlustules suusaneiud Kaidy ning Keidy Kaasiku, kes aeg-ajalt ka orienteerumisradadel võistlevad. Kaidy Kaasiku tõestas oma julge ja hea jooksuga, et võib ka metsaradadel vägagi edukas olla. Julge ja kindla jooksuga oli ta raja viimase kolmandiku eel ligi kolmeminutilise eduga kindel võistluse liider, ent paar suuremat orienteerumisviga raja lõpuosa hajutuslõikudes kukutasid ta seekord kuuendaks. Meesjuunioridest jooksis Raiko Marrandi 2/3 rajasta liidergrupis, ent tegi siis paar eksimust, mis viisid liidrid eest ja enamat kuuendast kohast seekord välja joosta ei õnnestunud. Noormeeste M16 klassis saavutas Mehis Udam 9. koha.

Veteranide vanuseklassides õnnestus JOKA orienteerujail siiski ka medliheitlusse sekkuda. Pronksmedalid võitsid meeste M35 vanuseklassis Kaarel Kallas ja naiste N60 vanuseklassis Siiri Poopuu. Naiste N35 klassis saavutas Helle Hallik 4. koha. Meeste M40 klassis Toomas jun Marrandi 5. koha, kusjuures kulla võitis endine Eesti jalgpallikoondislane Raio Piiroja.

Sellega on kõik tänavuse aasta Eesti orienteerumismeistrid selgunud. Selle aasta viimased Järvamaa meistrid orienteerumises selgitatakse aga alles 1. novembril valikorienteerumises ja seda samuti Valgehobusemäe maastikel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles