Toidu ohutu valmistamise juhend – kellele ja milleks?

Kuido Saarpuu
Copy
kokkamine
kokkamine Foto: Vladislav Musakko

Toidu valmistamine kätkeb endas mitmesuguseid ohte, millele käitleja ei oska alati tähelepanu pöörata. 

Toiduohutus ei tähenda üksnes hügieeninõuetest kinnipidamist, vaid kujutab endast tervet süsteemi, kus tuleb tähelepanu pöörata väga erinevatele aspektidele. Kuna kõigi toidukäitlejate soov on pakkuda maitsvat ja ohutut toitu, siis on nende abistamiseks valminud juhend pealkirjaga „Ohutu toitlustamine – toidu ohutu valmistamise juhend“, kirjutab maablogis Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Keidi Leppik.

Lihtsa ülesehitusega, praktiliste näidetega ja rohke pildimaterjaliga juhend on mõeldud kasutamiseks toitlustusettevõttes, kuid sobib ka toitu valmistavale jaekaubandusettevõttele. Juhend on abiks toiduohutuse juhtimissüsteemi loomisel alustavas ettevõttes ja täienduste tegemisel tegutsevas ettevõttes. Lisaks võib juhend huvi pakkuda igaühele, kes soovib täiendada oma teadmisi sellest, kuidas toitu ohutult valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles