Andekas õpilane vajab mõnikord aega juurde

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Aega on paljudeks asjadeks, aga veidi jääb puudu ka: Albu põhikooli õpilane Grete Roos on tegus nii koolis kui kogukonnas. Oma tubliduse ja väga heade õppetulemuste eest pälvis ta tänavuse Helmi Tohvelmani preemia.
Aega on paljudeks asjadeks, aga veidi jääb puudu ka: Albu põhikooli õpilane Grete Roos on tegus nii koolis kui kogukonnas. Oma tubliduse ja väga heade õppetulemuste eest pälvis ta tänavuse Helmi Tohvelmani preemia. Foto: Dmitri Kotjuh

«Nii pikka ja põhjalikku iseloomustust polegi vist varem ühegi kandidaadi kohta kirjutatud,» ütleb Väätsa põhikooli direktor Anneli Mand tänavuse Tohvelmani-nimelise andeka maakooliõpilase preemia saaja Grete Roosi kohta. Tõsi, ega ühe niivõrd tegusa õpilase kohta lühemat teksti kokku panna olnuks võimalikki.

Albu põhikooli viimases klassis õppiva Grete Roosi eilne koolipäev jäi tavapärasest veidi lühemaks. Kella 15ks pidi ta juba olema Väätsa mõisa saalis, et seal pidulikul üritusel oma preemia vastu võtta.

Ilmselt ei teinud ei geograafia- ega ka inglise keele õpetaja sellest suurt numbrit, sest lahtise peaga tüdruk saab materjalist jagu nagunii ja järeleaitamistunde ei vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles