Tippsportlaste haridusstipendiumi pälvis Järvamaa kergejõustiklane

Kuido Saarpuu
Copy
Kätlin ja Kert Piirimäe
Kätlin ja Kert Piirimäe Foto: Marko Mumm/EKJL

Eesti Olümpiakomitee ning Haridus- ja Teadusministeeriumi tippsportlaste haridusstipendiumite konkursile laekus alanud sügissemestril tavapärasest koguni veerandi võrra rohkem taotlusi - kokku 40. Toetatakse ka Järvamaalt pärit sportlast.

 

Eesti Olümpiakomitee projektijuht Natalja Inno sõnul on sportlased kõrgharidust alati väärtustanud. „Tavapärasest veel suuremas huvis haridusstipendiumite vastu on tunda koroonaviiruse poolt meie ellu tehtud korrektiivide mõju. Tippsportlased, kes on tuntud oma sihikindluse poolest eesmärkidele pürgimisel, seadsid endale ajal, kui treening- ja võistlusvõimalused  on piiratud ning enamik tiitlivõistlusi edasi lükatud, uued kõrged sihid hariduses,“ rääkis Inno.

Sel sügisel Tallinna Ülikoolis antropoloogiaõpinguid alustanud kiiruisutaja Saskia Alusalu, kes tuli Pyeongchangi olümpiamängudel neljandaks, kinnitas, et otsus asuda kõrgharidust omandama oli tingitud olukorrast, kus kogu maailm, sealhulgas sport, on sügavates muutustes. „Me kõik võime loota helgele tulevikule, aga parem on luua selleks ise eeldused. Kõik sportlased ei ole NBA korvpallurid või Inglise liiga jalgpallurid ehk peame mõtlema oma tuleviku kindlustamise peale. Teadmiste laiendamine ei tule kunagi kahjuks,“ lausus Alusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles