Mälestusvõistlusel sporditi sangpommidega

Kuido Saarpuu
Copy
Sangpommid.
Sangpommid. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Nädalavahetusel Albu rahvamajas peetud 26. Indrek Liiva mälestusvõistlustel sangpommi kahevõistluses näitasid oma rammu mitmedki järvalased. Osalejaid oli 30 ringis, neist valdavalt vanemad tegijad.

 

Sangpommientusiast Kalle Puss andis teada, et Järvamaalt oli kuus osavõtjat.

Kuni 12aastaste poiste grupis oli Raul Turro esimene. 2,5kg sangpomme tõukas ta kümme ja rebis 42 korda. Kuni 18aastastest noormeestest ja kuni 68kg kaaluvate võistlejate seas oli Mehis Rannaveer esimene. 16kg pomme tõukas ta 37 ja rebis 140 korda. Samas vanuseklassis, aga enam kui 78kg kaaluvatest noormeestest oli esimene Raivo Selge. „Ta tegi suurepärase tulemuse. Tõukas isikliku rekordi-125 korda ja rebis 228 korda. Sangpommid kaalusid 16kg,“ selgitas Kalle Puss.

Naistest rebis Tiia Riis 12kg sangpommi 190 korda ja oli neljas. Meestest oli Indrek Liiva poeg Tanel Liiva kuni 63kg meeste seas teine. 24kg sangpomme tõukas ta 12 ja rebis 61 korda. Kuni 73kg kaaluvatest meesveteranidest oli Kalle Puss esimene. 16kg sangpomme tõukas ta 40 ja rebis 200 korda.

Võistlusel lõid kaasa teisedki Indrek Liiva pereliikmed. Nii abistasid tema tütar ja abikaasa võistlustel sekretariaadis.

Kalle Pussi sõnul on need võistlused väga vajalikud. „Väga paljudel mõõduvõttudel ei ole noortel võimalust kergemate sangpommidega võistelda. Siinsetel mälestusvõistlustel aga on,“ põhjendas ta. „Samuti on Liiva võistlused olulised, sest aitavad säilitada Järvamaa sangpommitraditsioone. Siinkohal tänusõnad kauaaegsele korraldaja Kalle Pussile.“

Mõni aeg tagasi võistlesid järvalased ka Palamusel sangpommi pika tsükli tõukamises. Raido Selge tõukas seal 16kg kaaluvaid sangpomme 90 korda ja sai võidu. Jesper Männilaan oli 70 kordusega teine. Asjaosalised võistlesid kuni 18aastaste noormeeste klassis.

Sellega ei ole sangpommispordi võistlused 2020. aastaks veel läbi. Kalle Puss avaldas, et kui olukord võimaldab, siis 14. novembril peaksid Järva-Jaani võimlas olema ühe aasta tähtsaima mõõduvõtuna Eesti meistrivõistlused sangpommi kahevõistluses. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles