Ka isamaalised noorteorganisatsioonid valivad aasta lõpus parimaid

Urmas Glase
Copy
Noorte Kotkaste organisatsioon tähistas tänavu 90. aastapäeva ja seetõttu usaldati võidutule maakondadesse viimise au tublimale noortejuhile ja noorkotkale. 23. juunil tõid võidutule Paide Vallimäele Paide II rühma noorkotkas Märten Viitmaa (vasakul) ja Järva-Peetri rühma pealik Urmas Täht.
Noorte Kotkaste organisatsioon tähistas tänavu 90. aastapäeva ja seetõttu usaldati võidutule maakondadesse viimise au tublimale noortejuhile ja noorkotkale. 23. juunil tõid võidutule Paide Vallimäele Paide II rühma noorkotkas Märten Viitmaa (vasakul) ja Järva-Peetri rühma pealik Urmas Täht. Foto: Sulev Einma

Teist korda avasid Kodutütarde ja Noorte Kotkaste organisatsioonide tunnustuskonkursi tublimatele liikmetele, kus detsembris valitakse aasta kodutütar, noorkotkas ja noortejuht mõlemast organisatsioonist.

Konkursi „Aasta kodutütar/noorkotkas“ eesmärk on tunnustada Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuses aktiivselt osalevaid noori ja anda välja kaks tiitlit kahele silmapaistvale noorliikmele – üks kodutütrele ning teine noorkotkale.

Konkursi „Aasta noortejuht“ eesmärk on esile tõsta vabatahtlikul initsiatiivil põhinevates noorteorganisatsioonides – Kodutütred ja Noored Kotkad – noortega töötavate isikute panust, tunnustades piirkondadest esitatud kandidaate.

Konkursile „Aasta kodutütar/noorkotkas“ on kandidaat sobilik esitamiseks eeldusel, et ta on olnud organisatsiooni liige vähemalt kolm aastat ja on oma tegevusega teistele eeskujuks.

Konkursi „Aasta noorejuht“ kandidaadil peab olema vabatahtliku noortejuhi staaži vähemalt kaks aastat. Ühtlasi on kriteeriumiks organisatsiooni liikmena eeskujuks olemine ning märkimisväärselt noorteorganisatsioonidesse panustamine.

Konkursile saavad kandidaate esitada kõik Kaitseliidu liikmed ja töötajad. Kandidaadi esitaja valmistab ette kandidaati iseloomustava essee, mis edastatakse Kodutütarde ringkonna või Noorte Kotkaste maleva juhatusele.

Essee esitamise tähtaeg on 1. november. Pidulik vastuvõtt nominentidele toimub 12. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles