Sisukord
Tarbija
Paberleht

Jaani Tares saab süüa nii suu kui silmadega

7 min lugemist
  • Peakokk tuli Norra fjordide vahelt Järva-Jaani peatänavale
  • Väljas söömine võiks ka väikses alevis olla normaalsus, mitte luksus
  • Toidud valmivad ehedast ja heast toorainest
  • Lõuna ajal tekib sööjatest suisa pikk järjekord
Jaani Tare. Pildil Riio Põldmaa. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Järvamaal ei avata söögikohti just sageli. Kohe, kui mõnes avalikus kohas on toidulõhnu tunda, tekitab see rohkelt kõneainet. Viimasel ajal sosistatakse augustis Järva-Jaanis uksed avanud Jaani Tare kohta, et seal saab hästi süüa ja toidud näevad välja nagu nooblis restos. Uue toidukoha edu kinnitavad pikad järjekorrad lõuna ajal ja rahvast täis söögisaal.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kui sellist kiidulaulu on kosta, peab ju ometi oma silmaga üle vaatama, kas juttudel on jumet. Järva-Jaani kunagisse pubisse Õlle 31, mis viimati kandis nime Söögituba, sisse astudes on kohe näha uue peremehe kätt.

Baarileti taga tervitab söögikohale suvel hinge sisse puhunud Riio Põldmaa (39) ning köögi ja saali vahet askeldab tema elukaaslane ja toidukoha kaas­asutaja Helina Licht (29). Noored on juba neli aastat Järva-Jaanis maja omanud ja aeg-ajalt alevi vahel patseerimas käinud.

15.10.2020 20.10.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto