Koroonatesti saab nüüd Järvamaal teha sagedamini

Anne Põder
Copy
SYNLABi koroonafurgoon vurab Paidesse senise kolme korra asemel nüüd juba palju sagedamini ning seab ennast testimiseks valmis Tallinna tänavas Järvamaa kutsehariduskeskuse vastas parklas.
SYNLABi koroonafurgoon vurab Paidesse senise kolme korra asemel nüüd juba palju sagedamini ning seab ennast testimiseks valmis Tallinna tänavas Järvamaa kutsehariduskeskuse vastas parklas. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui varem kirjutas Järva Teataja, et koroonaproovide võtmiseks külastab Synlabi testimisfurgoon Järvamaad kolmel korral nädalas ehk esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel, siis nüüd ollakse inimeste jaoks kohapeal rohkematel päevadel.

Avaliku testimise koordinaator, Medicumi juhatuse esimees Tõnis Allik selgitas, et saatekirjaga proovi andmiseks on Synlabi meedikutega mehitatud testimisfurgoon Paides vastavalt piirkondlike perearstide otsustele, keda saata testimisele. "Seega reguleerime oma käimiskordi vastavalt testimise nõudlusele. Oleme siinkohal paindlikud ja soovime võimalikult kiirelt testimisvõimalust pakkuda," lausus ta.

Nii ongi juhtunud, et viimasel neljal nädalal on Synlabi meedikud testimisfurgooniga käinud Paides ninaneelu proovi võtmas neljal kuni kuuel päeval nädalas. Vastuvõtt kestab tavaliselt sõltuvalt külastuste arvust kaks kuni kaks ja pool tundi. Nädalavahetustel või kui registreerijaid on vähem, on kohapeal oldud ka 15 minutit kuni tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles