Näitlejat võivad inspireerida ka enda kinganinad

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
"Sina oled üks neist näitlejatest, kellest ma heas mõttes aru ei saa. Ja see on nii inspireeriv," tunnistas Tiina Tauraite (paremal) kolleeg Mari Abelile.
"Sina oled üks neist näitlejatest, kellest ma heas mõttes aru ei saa. Ja see on nii inspireeriv," tunnistas Tiina Tauraite (paremal) kolleeg Mari Abelile. Foto: Dmitri Kotjuh

Tänavust Helmi Tohvelmani nimelise auhinna laureaati, Von Krahli teatri näitlejat Mari Abelit iseloomustas žürii kui üllatavalt mõnusat absurditunnetusega peenekoeliste vormide loojat.

Tohvelmani-nimeline näitlejaauhind antakse loominguliselt silmapaistvale näitlejale, kelle plastiline või psühhofüüsiline liikumine väärib tunnustust. Värske laureaat möönab, et ise pole ta sellele mõelnud, kui plastiline või liikuv ta on, ent tantsida on talle tõepoolest alati meeldinud.

Esmaspäeval Väätsa mõisa saalis olnud Helmi Tohvelmani mälestusüritusel, kus jagati välja nii näitleja- kui andeka maakooliõpilase preemia, said kohaletulnud osa ka näitlejapreemia värske laureaadi ja tema kolleegi Tiina Tauraite vestlusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles