Bagisõidutajad said tuleristsed

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Paide RC meeskonna 1/10 elektribagide poisid said laupäeval korralikud tuleristsed selle hooaja esimesel võistlusel Väike- Maarjas. 

Paide mudeliringi juhendaja Tarmo Alt andis teada, et Lauri Punapart, Roonald Rikberg, Kert Rohtärv ja Andreas Avloi startisid antud võistlusklassis esmakordselt. Randolf Alt on selles klassis Eestis juba tuntud sõitja ja mõnikord ka võitja.

Võistlusel osales kokku 42 võistlejat üle Eesti. „Seekord oli võistluste formaat muudetud ja nõudis võistlejalt pidevalt täielikku pingutust. Kõik sõidud olid olulised ja vigu ei saanud endale lubada,“ avaldas Tarmo Alt. „Nii oli näiteks vaid üks finaalsõit tavapärase kahe või kolme sõidu asemel.“

Alt lisas, et nende uustulnukad täitsid oma peamise ülesande- saada võistlustest esmane kogemus ja proovida nii autot kui ka ennast uutes võistlustingimustes. „Nende jaoks oli see üsna järsk üleminek umbes kolm korda kiiremate autode juurde. Arvestades, et poisid olid oma uusi autosid saanud sõidutada vaid ühe kuu jagu läks esimene võistluskord hästi,“ hindas ta.

B-finaalist jäi väga napilt välja Lauri. Seega startis C-finaalis kolm Paide RC sõitjat: Lauri, Kert ja Roonald. Lauri Punapardil katkes sõit tehnilise viperuse tõttu kohe esimesel ringil. Kert Rohtjärv võttis C-finaalis esikoha ja Roonald Rikberg teise koha. „Andreas Avloi sai oma auto kätte teisest poistest oluliselt hiljem ja ilmselt seetõttu oli ka tema sõit esialgu veel ebakindlam. Samas sai ta juba võistluste käigus oluliselt kogemusi juurde ja vaatamata tehnilistele äpardustele võitles endale välja D-finaalis esikoha.“

Randolf Alti päev algas võistlusrehvide koju unustamisega. Õnneks saadi see probleem mõningase kombineerimisega kohapeal lahendatud. „Kuna rajal oli võistluste jaoks muudatusi tehtud, siis oli vaja leida autole ka uus seadistus. Samuti oli paar muud tehnilist probleemi. Õnneks said kõik probleemid lahendatud ja viimase kvalifikatsioonisõidu ning samuti finaali võitis Randolf kindlalt,“ ütles Tarmo Alt. „Ta teenis teatud sõidumanöövritega ära ka kogenud mudelistide aplausi ja kiidusõnad.“ (JT)

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles