Jalgpallipoisid näitasid koolide meistriliigas head mängu

Anne Põder
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikooli 6. - 9. klasside noormehed saavutasid vabariiklikus koolide meistriliigas teise koha.
Paide Hillar Hanssoo põhikooli 6. - 9. klasside noormehed saavutasid vabariiklikus koolide meistriliigas teise koha. Foto: Eesti Koolispordi Liit

Järvamaa koolidevahelisel 6. - 9. klasside jalgpalliturniiril esikoha võitnud Paide Hillar Hanssoo põhikooli noormehed pidid oma tugevust kohe tõestama üle-eestilisel koolidevahelisel jalgpalli finaalturniiril vabariigi parimate võistkondadega mängides.

Hillar Hanssoo põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Andres Siilak ütles, et Viljandi kunstmurustaadionil said meistriliiga mängudes kokku 12 kooli esindused. "Meistriliiga tähendab koolispordi võistlustel seda, et mängijad on enamjaolt jalgpallitreeningutes osalejad," selgitas ta.

Tosin võistkonda jagunes kahte alagruppi, mis tähendas igaühele viite mängu. Siilaku sõnul oli tase sedavõrd ühtlane, et igas mängus tuli noormeestel maksimaalselt pingutada. "0:1 kaotus tuli vastu võtta vaid Laagri koolilt, kuid ega ülejäänutega ka lihtsalt läinud, sest vastastele suudeti lüüa vaid üks värav, üksnes Haapsalu põhikooli üle said nad 4:0 võidu," täpsustas ta.

Kuna Laagri kool kaotas alagrupis kaks mängu, läksid Paide jalgpallurid edasi poolfinaali alagrupi võitjatena. Poolfinaalis vastaseks saadud Rakvere reaalgümnaasiumiga jäi mäng 1:1 viiki ning edasipääsu otsustasid penaltid, milles paidelased olid 4:3 paremad. Ka teine poolfinaal Laagri kooli ja Narva kesklinna gümnaasiumi vahel lõppes 0:0 viigiga ning penaltid andsid 4:3 võid Laagri koolile.

Nii läksidki finaalis vastamisi Paide Hillar Hanssoo põhikool ja Laagri kool, kes olid omavahel madistanud ka alagrupis. Siilak ütles, et enam Paide noormehed Laagril löögile pääseda ei lasknud, kuid kahjuks ei suutnud nad ka ise võimalusi realiseerida ning kohtumine lõppes 0:0 viigiga. Võitja otsustasid taas penaltid ja sedapuhku oli täpsema jalaga Laagri noored, kes alistasid Paide tabamustega 3:1.

Hillar Hanssoo põhikool teenis aga auga välja teise koha. Kolmandaks tuli Rakvere reaalgümnaasiumi üle 3:0 võidu saavutanud Narva kesklinna gümnaasium.

Edukas Hillar Hanssoo põhikooli võistkonnas mängisid: Jander Poolma, Markus Lieberg, Randel Liiv, Rando Isakar, Bert Johannes Paatsi, Jaan Joosep Kuuse, Kaspar Ivanov, Martin Mõttus ja Mathias Lohu. Neid toetas platsi kõrval õpetaja Andres Siilak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles