Mais langeb taevast tuhat ameeriklast

Urmas Glase
Copy
Õhudessant Nurmsi lennuväljale.
Õhudessant Nurmsi lennuväljale. Foto: Dmitri Kotjuh

Kaitsejõudude peastaabi teatel on järgmise aasta mais ulatuslike õppuste kese Järvamaal, kui Nurmsi lennuvälja kohal heidetakse alla diviisijagu otse USAst kohale lennutatud dessantväelasi ning peetakse suurõppuse «Kevadtorm» kandvamaid kaitselahinguid.

Oktoobri alguses Eestis käinud USA Euroopa maavägede ülem kindral Christopher G. Cavoli ütleb Postimehele antud intervjuus, et õppus «Defender ’21» keskendub Kagu-Euroopale. «Siin, Kirde-Euroopas, Baltimaades korraldame mõne sissetungiõppuse, dessantrünnaku. Me toome globaalse kiirreageerimisjõu, ühe 82. dessantdiviisi brigaadi, lennukiga otse Põhja-Carolinast Fort Braggist, kust nad hüppavad Eestisse ja näitavad strateegilise jõu globaalset haaret. See täiendab paari asja, mida oleme Eesti kaitsejõududega teinud viimased paar nädalat,» selgitab ta.

Kaitseväe peastaabi väljaõppeosakonna vanemstaabiohvitser kolonelleitnant Erkki Roosnurm sõnas, et praeguse plaani järgi saabub Eestisse USA 82. õhudessantdiviis, kes viib läbi dessantoperatsiooni Nurmsis ning suundub seejärel kaitseväe keskpolügoonile, et osaleda koostööharjutuses Eesti üksuste ja NATO lahingugrupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles