Koroona lükkas kevadise juubelikohtumise sügisesse

Järva Teataja
Copy
Foto: Helje Mets/JOL

14. oktoobril said kokku Järvamaa Omavalitsuste Liidu asutamislepingule allakirjutanud, esimene tegevdirektor, endised esimehed ja praegune juhatus, et lõunasöögiga tähistada liidu 25. aastapäeva. Kevadise kokkusaamise lükkas sügisesse koroonaviirus.

Omavalitsuste liit asutati 22. märtsil 1995, enne seda korraldas omavalitsuste koostööd vallavanemate ja linnapeade kogu.

Peolauas meenutati ühisasutuste loomisprotsesse, õppereise, koostööseminare, samuti ka seda, et liidu asutamise ajal ei olnud toona kaks KOVi volikogu liidu loomise poolt, need olid Imavere ja Albu.

Kõige suuremaks omavalitsuste koostööks, mis ka tänasel päeval toimiv, lugesid kohaletulnud AS Järvamaa Haigla loomise, otsus haigla just aktsiaseltsi vormis teha sündis vallavanemate ja linnapeade kogu ajal. Ühiste ülesannete täitmiseks loodi ka AS Väätsa Prügila, MTÜ Järvamaa Ühistranspordi Keskus, MTÜ Kesk-Eesti Jäätmehoolduskeskus, SA Järvamaa Arenduskeskus ja tänaseks tegevuse lõpetanud SA Kesk-Eesti Noortekeskus.

Selleks, et tervel Järvamaal oleks ühtne mõistmine teatud valdkondades, hakati looma erialaspetsialistide kodasid, nt valla- ja linnasekretäride koda, sotsiaaltöötajate koda, neist tänaseks on ainukesena säilinud kultuuri nõukoda. Samuti olid infojagamise mõttes oma ühendused volikogu esimeestel ning vallavanematel-linnapeadel.

JOLi asutamislepingule kirjutasid 25 aastat tagasi alla KOV volikogude esimehed Andres Taimla, Kalev Aun, Jüri Kommusaar, Udo Tomann, Jaak Kärt, Rein Köster, Taimo Piip, Taso Veere, Jüri Ilves, Tõnu Traks, Voldemar Nellis, Jaanus Marrandi, Tiit Kalda, Kalev Pagarand, Toomas Śadeiko ja Leo Voorel. Otsustati vastavalt KOKSile asutada Järvamaa Omavalitsuste Liit, et väljendada ja kaitsta ühiseid huvisid ning täita ühiseid ülesandeid.

JOLi esimehed läbi aegade on olnud Üllar Vahtramäe, Jüri Ellram, Tõnis Kõiv, Jaago Kuriks, Arvo Sarapuu, Toomas Marrandi, Veljo Tammik, Triin Tippi, Aivo Prüssel, Kaido Ivask, Kristjan Kõljalg ja Pipi-Liis Siemann, alates 17. jaanuarist juhib liitu Paide linnapea Priit Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles