Põhja-Järvamaal oli mitusada inimest elektrita

Järva Teataja
Copy
Tugev tuul tekitab elektrikatkestusi.
Tugev tuul tekitab elektrikatkestusi. Foto: Elmo Riig

Hommikul kella seitsme paiku jäi Põhja-Järvamaal mitusada inimest elektrita. Elektrilevi lubas inimestele saadetud teavitussõnumis voolu tagasi tuua kella 11.30ks, kuid tegelikult taastus elekter juba 9 paiku.

Elektrilevi katkestuste kaardilt oli näha, et Põhja-Järvamaa piirkonnas oli elektrita 253 majapidamist. Täpsemalt oli vool ära Roosna-Alliku, Seidla, Kaalepi, Oeti ja Kihme kandis.

Kui tavaliselt on elektrikatkestuste põhjuseks vali tuul, siis täna oli põhjus ilmselt muus, kuna tuul puhub ilmateenistuse andmetel Järvamaal praegu vaid 2m/s. Elektrilevi kodulehel oli siiski kirjas, et tegu on rikkelise, mitte plaanilise katkestusega.

Rikkelisi katkestusi põhjustavad Elektrilevi selgitust mööda reeglina tugevad tuuled, jäide või kaevetööde käigus vigastatud liinid. "1. aprillist – 30. septembrini kõrvaldame katkestuse hiljemalt 12 tunni jooksul. 1. oktoobrist – 31. märtsini 16 tunni jooksul," lubatakse kodulehel.

Elektrikatkestus Põhja-Järvamaal 21.10.2020
Elektrikatkestus Põhja-Järvamaal 21.10.2020 Foto: kuvatõmmis: elektrilevi.ee

Mida teha, kui elekter läheb ära?

  • Tee kindlaks elektrikatkestuse ulatus. Kontrolli, kas elekter läks ära ainult ühest valgustist või tervest majast.
  • Vaata, kas oled saanud Elektrilevilt SMS-i. Saadame sõnumi 10–15 minuti jooksul alates rikkest teada saamisest. Sõnumisse lisame ka info rikke kõrvaldamise ligikaudse aja kohta. Kui oled SMS-i juba saanud, siis meid täiendavalt rikkest teavitama ei pea. 
  • Kontrolli, kas elektriarvesti töötab ja kaitsmed on sees. Vaata, kas arvesti tabloo töötab ja kõik kaitsmed on sisselülitatud asendis.

allikas: elektrilevi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles