Omavalitsusliit ei soovi referendumit korraldada valimispäeval

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule. 18.oktoobril väljendati Tallinna Vabaduse väljakul oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele.
Heameeleavaldus Kõigi Õigus Abielule. 18.oktoobril väljendati Tallinna Vabaduse väljakul oma toetust Eesti LGBT+ kogukonnale ning kõigi kooseluvormide võrdsustamisele. Foto: Madis Veltman

Eesti linnade ja valdade liit ei pea õigeks korraldada abielu määratlev referendum samal päeval kohalike omavalitsuste valmistega.

"Jälgides ühiskonnas toimuvaid arenguid teeb meile [Eesti linnade ja valdade liidule] muret koalitsioonilepingus märgitud soov viia 2021. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste ajal läbi muu riigielu küsimusena rahvahääletus ettepaneku kohta täiendada põhiseadust määratledes abielu mehe ja naise vahelise liiduna," seisab kirjas, mille liit saatis peaminister Jüri Ratasele.

"Liidu juhatus arutas seda küsimust oma koosolekul ning leiab, et rahvahääletuse korraldamine kohalike valimistega samal ajal kahjustab selgelt debatti kohaliku elu puudutavate oluliste teemade üle," seisab kirjas, mille allkirjastas ELVLi juhatuse esimees Tiit Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles