Teine ettevõtete akadeemia läks täissaalile

Anne Põder
Copy
Järvamaa ettevõtjad tahavad asjatundjatelt teadmisi ammutada ja osalevad meelsasti Ettevõtete Akadeemia seminaril.
Järvamaa ettevõtjad tahavad asjatundjatelt teadmisi ammutada ja osalevad meelsasti Ettevõtete Akadeemia seminaril. Foto: Kristina Gudinas

Eile toimus täissaalile Ettevõtete Akadeemia sügishooaja teine seminar teemal "Räägime rahast". Päeva juhtis Järvamaa arenduskeskuse tegutsevate ettevõtete konsultant Ermo Brecher.

Akadeemiat korraldav tootmisettevõtete koostöövõrgustiku koordinaator Kristina Gudinas rääkis, et teemat avas AS Swedbank tööstusettevõtete osakonna juht Raul Kirsimäe, kelle jutust jäi kõlama, et töötlev tööstus on Eesti suurim majandussektor, mis annab 15 protsenti Eesti SKP-st ja kus töötab 121 tuhat töötajat.

Tutvustati Swedbank AS poolt läbi viidud tööstusettevõtete stresstesti ja uuringu tulemusi, kus analüüsitavas valimis oli 128 ettevõtet. Analüüs oli koostatud 2019. aasta finantsandmete põhjal. "Uuringust selgus näiteks, et puidutööstus on teistest sektoritest sammu võrra ees nii oma automatiseerituse kui ka digitaliseerituse taseme poolest," märkis Gudinas.

Raul Kirsimäe päevamõte oli Gudinase sõnul Eesti tööstuse käigushoidmine läbi kriisi on meie majanduses kõige olulisem ülesanne.

Seminari teises pooles esines sihtasutuse KredEx ettevõtlusosakonna juht Kaarel Aus, kes tutvustas, millised on võimalused ettevõtte arenguks, kui kapital on kättesaadav ja krediidiriskid maandatud. SA Kredex pakub ettevõtjatele nii tagatisi, erinevaid laene kui ka krediidikindlustust. 

Gudinas märkis, et tööstusettevõtetele pakutakse näiteks tööstuslaenu, mille olemasolust vähe teatakse. "Laenu eesmärk on võimaldada pangafinantseeringu kaasamist ettevõtluse kasvatamisel," täpsustas ta. 

Kaarel Ausi sõnum meie ettevõtjatele oli, et KredEx töötab selle nimel, et ettevõtted areneksid ja inimeste elukeskkond paraneks.

Gudinase sõnul oli osalejate tegasiside akadeemia semiraile poistiivne. Välja toodi kõlama jäänud mõtteid, et kui ise ei tea, küsi julgelt nõu ja abi. Samuti leiti väga õpetlikud ja asjakohased olevat panga finantsaruandluse sisu näited. "Arusaadav oli seegi, et tööjõud tuleb Järvamaale meelitada või tuua, sest kohapealt pole seda eriti võtta," lisas ta.

Ettevõtete Akadeemia järgmine seminar toimub 18.novembril Järva-Jaani kultuurimajas kell 15. Siis on teemaks "Ettevõtlus ja innovatsioon".

Ettevõtete Akadeemia kuulajaskond leidis käsitletud teemad olevat päevakajalised ja õpetlikud.
Ettevõtete Akadeemia kuulajaskond leidis käsitletud teemad olevat päevakajalised ja õpetlikud. Foto: Kristina Traks
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles