Raamatukogud pürgivad inimestele lähemale

Urmas Glase
Copy
Järva valla raamatukogu direktori Karmen Velit­schinsky meelest peab raamat ajale vastu, sest elektroonilised lugerid, mis ennustasid raamatuvirnadele lõppu, pole läbi löönud.
Järva valla raamatukogu direktori Karmen Velit­schinsky meelest peab raamat ajale vastu, sest elektroonilised lugerid, mis ennustasid raamatuvirnadele lõppu, pole läbi löönud. Foto: Dmitri Kotjuh

Kümme kuud tagasi seadis Järva vallaraamatukogu direktoriks valitud elupõline tartlane Karmen Velitschinsky Koigi raamatukogusse sisse töökabineti ja hakkas järvalaseks.

Selle ajaga on raamatukogu muutunud nähtavamaks: veebis on kodulehekülg ja Facebookis sotsiaalmeediakonto, kus tutvustada uusi raamatuid, anda lugemissoovitusi ja avaldada uudiseid. «Loen ise palju ja annan raamatusoovitusi, palun ka lugejatel oma lugemiselamusi jagada,» ütleb Velitschinsky. «Ega raamatukogudel ole palju väljundeid, kus uusi lugejaid värvata, aga inimestele on vaja lähemale saada.»

Enda tutvustuseks ütleb Velitschinsky, et lõpetas eelmisel kevadel kultuurikorralduse magistriõppe ja see avas võimaluse tööalaselt edasi minna. «Tegin eeltööd ja see koht oleks mind justkui oodanud,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles