Norralased toetavad Paide laste keskkonnateadlikkust

Urmas Glase
Copy
Kolmeaastast keskkonnateadlikkuse projekti juhib Anneli Tumanski,
Kolmeaastast keskkonnateadlikkuse projekti juhib Anneli Tumanski, Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linna lapsed saavad osa kolm aastat kestvast rahvusvahelisest ringluspõhisest jäätmekäitlusprojektist, mille eesmärk on suurendada laste keskkonnateadlikkust.

Hiljutise Paide abilinnapea ja keskkonnaprojekti juhi Anneli Tumanski selgitusel osalevad projektis Paide linna koolid, lasteaiad ja noortekeskus. «Kolmeaastase projekti kestel viiakse koolides läbi uurimus laste prügi- ja jäätmekäitlusteadlikkusest, on palju seda suurendavaid tegevusi ning kolme aasta pärast mõõdetakse samade klasside või lasterühmade teadlikkuse muutusi,» selgitas ta.

Tumanski ütlust mööda annab projekt koolidele ennekõike lisavõimalusi ja vahendeid õppetegevuse läbiviimiseks ja rikastamiseks. Projektis on ette nähtud nii töötubasid kui ka õppekäike. «Kõige olulisem on see, et õpilaste abiga ehitatakse koostöös Paide Haldusega linna prügimajad. Nende asukohti veel täpsustame. Majade projekteerimisel saavad kunsti- ning töö- ja tehnoloogiaõpetuse tunnis kätt proovida kolmanda kooliastme õpilased ja esitada oma tööd konkursile,» täpsustas Tumanski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles