Mardisandid ootavad kojukutseid

Kuido Saarpuu
Copy
Mardisandid.
Mardisandid. Foto: Lilli Tölp

Eestis on palju kodusid, kes ootavad novembrikuus pikisilmi külla mardisante. Mõnda metsatallu või kortermajja ei ole mardiõnn jõudnud juba aastaid ja mardisantide jaoks hoolega valmis pannud annid on jäänud jagamata, õnn kodudesse viimata. Moodsad ajad nõuavad uut lähenemist!

 

Ootame kõiki sõpruskondi, peresid, huviringide ja kollektiivide liikmeid end kirja panema mardisantidena, keda saab mardilaupäeval koju kutsuda, et õnn jõuaks võimalikult paljudesse Eestimaa kodudesse. Oled väljakutseteks valmis?

Toimi järgmiselt:

  • mine kodulehele hakkamesantima.ee;

  • kliki avalehel „Suur mardi- ja kadrisantide rahvaloendus“ ja pane oma mardipere kontaktandmed kirja;

  • registreerida saad oma mardipere kuni 31. oktoobrini.

Mardiperede kontaktid lisame kodulehele hakkamesantima.ee ning sealt on võimalik kodudel (või ka töökollektiividel) 1.-9. novembrini  mardiperedega ise otse ühendust võtta, et sanditamiseks sobilik aeg kokku leppida. Sanditajaks kirjapanek ei eelda kõikide küllakutsete vastuvõtmist – täpsed kokkulepped peredega sõlmite juba ise. Mardisandiks minejale on heaks ettevalmistuseks kodulehel hakkamesantima.ee olevad õppematerjalid ja kostüümiideed, „Hakkame santima!“ raamat ja erinevad õppevideod. Alates augustist on toimunud kõikides Eesti maakondades mardikombestiku koolitused, millest viimased neli toimuvad järgmisel nädalal (27.10 Tartus, 28.10 Läänemaal Asuküla Seltsimajas, 29.10 Harjumaal, Raasiku Rahvamajas ja 30.10 Tallinnas Eesti Rahvakultuuri Keskuses).

Neil, kelle jaoks pigem traditsioonilisel viisil martijooksmine mokkamööda on, palume oma mardipere liikmed siiski enne või pärast sanditamist kirja panna „Suurel mardi- ja kadrisantide rahvaloendusel“, mis toimub tänavu juba kolmandat korda.

Neil, kelle jaoks pigem traditsioonilisel viisil martijooksmine mokkamööda on, palume oma mardipere liikmed siiski enne või pärast sanditamist kirja panna „Suurel mardi- ja kadrisantide rahvaloendusel“, mis toimub tänavu juba kolmandat korda. Loeme kokku kõik õnnetoojad üle Eesti!

Aktsiooni „Hakkame santima!“ korraldab Eesti Folkloorinõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles