Alanud nädalal saab veel sooja sügist nautida

Järva Teataja
Copy
Punaste marjadega lodjapuud muudavad sügise kauniks, nagu ka värviliseks muutunud puulehed.
Punaste marjadega lodjapuud muudavad sügise kauniks, nagu ka värviliseks muutunud puulehed. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Riigi ilmateenistus ennustab, et kuigi alanud nädalal sajab üsna palju vihma, püsib ilm üsna soe. Mõnel päeval tõuseb temperatuur lausa 14 kraadini.

Teisipäeval (27.10) jääb Eesti Venemaa kõrgrõhkkonna ja Läänemerele ulatuva madalrõhkkonna piirimaile. Lõunakaarest lisandub niiskust ja Eesti kohale nihkub vihmapilvede vöönd. Kord siin, kord seal pudeneb vihma, aga sadu on enamasti nõrk. Alles õhtul jõuab merelt tihedam sajuala. Tuul puhub kagust ja lõunast, päeval pöördub edelasse ning jääb pärastlõunal nõrgemaks. Õhutemperatuur on öösel 8..12, päeval 10..14°C.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeva (28.10) öösel on suurem ülekaal madalrõhkkonnal, mille lohk ühes tihedate sajupilvedega liigub üle Eesti. Päev on selle järel heledama taevaga ja saju võimalus on väiksem. Lõunakaare tuul on tugev eelkõige saartel ja läänerannikul, aga tuuline on ka sisemaal. Õhumass vahetub veidi jahedama vastu ja temperatuur langeb öösel sisemaal 5..6°C-ni, rannikul on kuni 11°C, päeval 10..12°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval (29.10) jõuab Norra lõunaossa uus madalrõhkkond ja liigub piki Skandinaaviat edasi Lapimaa suunas ning selle serva mööda kandub üle mere sajupilvi. Öösel sajab vihma laialdaselt, siiski Lõuna-Eestis on vaid üksikute sabinate võimalus, päeval saab vihma põhiliselt Lääne-Eesti. Edela- ja lõunatuul on tugev kuni õhtuni, siis jääb veidi rahulikumaks. Õhutemperatuur on öösiti 5..9, rannikul kuni 11°C, päeval 9..13°C.

Reedel (30.10) madalrõhkkonna mõju veidi väheneb ja sajuhooge on hõredamalt. Tuul puhub läänekaarest ja on tänastel andmetel üsna rahulik. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 9..11°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles