Aravetel kogunevad noored jutuvestjad

Kuido Saarpuu
Copy
Aravete kultuurimaja. Teine üleeestiline koolinoorte jutuvestjate konkurss «Kratilood».
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Aravete kultuurimaja. Teine üleeestiline koolinoorte jutuvestjate konkurss «Kratilood». DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

12. novembril algusega kell 12 toimub Aravete kultuurimajas VIII üleriigiline koolinoorte jutuvestjate konkurss „Kratilood", mida sedapuhku veab taas konkursi algataja Arlet Palmiste.

See pole tavaline etluskonkurss, kus tekst peab vastavalt autori sõnadele täpselt peas olema. Keelatud on kasutada kostüüme või erinevaid lisavahendeid. Kolme minuti jooksul tuleb esitajal jutustada kaks rahvalikku lugu. Lugudest esimene peab olema esitaja kodupiirkonnast pärit kohamuistend ja teine teemal „Koguaeg on olnud nii" (esivanematelt päritud traditsioonid, kombed, tegemised).

Kui selle aja sisse kaks lugu ei mahu, võib esitada ka ühe pikema loo, eelistatult viimasest kategooriast. Esitusi hindab žürii. Iga vanuseklassi kolme parimat premeeritakse väärikate auhindadega.

Igal osalejal paluvad korraldajad enda lood ka kirja panna ja võistluspäeval kaasa võtta. Vormistus ei ole oluline, peamine, et tekst on loetav ning lisatud on autori nimi ja piirkond. Võistlus toimub neljas vanuseklassis: 1.–3. klass; 4.–6. klass, 7.–9. klass ja 10.–12. klass. Palume oma osalusest teada anda hiljemalt 5. novembriks meiliaadressile ambla.kultuurikeskus@jarva.ee

See pole tavaline etluskonkurss, kus tekst peab vastavalt autori sõnadele täpselt peas olema.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles