Mudilased said personaalse köögi ja rattad alla

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Oisu lasteaed

Retla-Kabala Kooli Oisu lasteaia Naerlinnud rühma õueala kaunistavad üks buss ja auto.

 

Vahvad atraktsioonid mõlkusid rühma töötajatel Siiri Rätsep ja Ülle Laanistu peas juba sügisel, mil toodi kohale euroalused. Natuke toimetamist soojemate ilmadega ja suve lõpuks oli lastele juba võimalus õuealal reisiplaane teha ja sõita kuhu süda kutsub. Keerulisematel puurimistel ja saagimistel oli abiks ka töömees Urmas Mikola.

Kevadel oli Retla-Kabala Kooli Oisu lasteaias aga plaani võetud sopa köögi ehitus. Algsele plaanile tõmbas kriipsu peale koroona. 

Retla-Kabala Kooli Oisu lasteaia õpetaja Anneli Raitar andis teada, et idee jäi aga püsima ja sügisel sai lastevanemate koosolekul ehitusele uus lootus antud.

Kevadel oli Retla-Kabala Kooli Oisu lasteaias aga plaani võetud sopa köögi ehitus. Algsele plaanile tõmbas kriipsu peale koroona.

Linnupesa rühma Heleri Välimäe vanemad, Rita Kaljura ja Heigo Välimäe, võtsid uue mõtte  enda südameasjaks  ja juba oktoobri alguses  saadeti Raitarile esimene pilt valmivast sopa köögist. Peagi oli viimast lihvi köögile andmas ka Kermo Nõlvaku ema Lisann Komp. 

Sopa köök on lastele heaks võimaluseks “süüa “valmistada nii porist, liivast, kividest, lehtedest ja paljust muust, mida looduses leida ja milleks fantaasiat jagub. Ei pea ka põdema  köögis valitseva segaduse või köögi enda määrdumise pärast.

Foto: Oisu lasteaed

Sopa köögi eesmärgiks on võimaldada loov-ja rollimängu ning võimalust keeta õiges ja lubatud kohas porisuppi.

Linnupesa lapsevanemad on toonud uude sopa kööki ka päris potte, panne, kausse, lauanõusid ja muud köögis vajalikku.

Lapse loovuse arengule on oluline mõju kui ta saab mängida päris asjadega.

Lasteaia tööpere tänas Linnupesa lapsevanemaid Rita Kaljurat ja Heigo Välimäed, kes vaeva nägid ja köögi valmis meisterdasid, Lisann Kompi,  kes aitasid sopa kööki viimistleda, Meelis Välimäed, kes aitas köögi lasteaeda trantsportida ja  Monika Linderit, Tiina Kauleni ja Silva Meesakuk, kes lastele mängimiseks köögitarvikuid tõid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles