Paide mudeliklubi poisid tõid koju neljast karikast kolm

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Laupäeval toimus Väike-Maarja mudelihallis noorte automudelistide üle-Eestilise võistlussarja Juunior-liiga viimane etapp. Paide mudeliklubist oli hooaja lõpuetapil kohal nii algajad kui ka viimast korda selles võistlusklassis, 1/18 elektrimudeli, võistlevad sportlased.

 

Paide mudeliringi juhendaja Tarmo Alt selgitas, et võistluste käigus sõidetakse kõigepealt üks treeningsõit, mille tulemuse alusel jagatakse võistlejad vastavalt tasemele kvalifikatsioonisõitude rühmadesse. Kvalifikatsioone sõidetakse kaks korda ja nende tulemuste põhjal jagatakse sõitjad finaalsõidu rühmadesse. Iga sõidu kestuseks on viis minutit.

Kokku osales võistlustel 34 võistlejat ja oli kuus finaalrühma. Viimases, kõige nõrgemas, F-finaalis paidekaid ei startinud. E-finaali esikoha tõi ära aina stabiilsemat sõitu näitav Andre Triisa, samas finaalis oli viies Robi Pilv ja kuuenda koha sai Steven Tooming.

Alt sõnas, et D-finaalis startis samuti kolm paidekat. „Kõige kõvema sõidu suutis teha alles esimest korda võistlev Rasmus Vingisaar, võideldes väga keskendunud sõiduga ennast kuuendalt stardipositsioonilt teisele kohale. Sealjuures on Rasmus mudeliringis osalenud vaid kolm esimest treeningut,“ tunnustas ta. „Samas finaalis esikohalt startinud Oliver Köhler pidas raske võitluse, kuid pisivigadega langes neljandaks. Kohe tema järel lõpetas viiendana pikalt teisena püsinud Ronald Viimsalu.“

Paide mudeliringi juhendaja Tarmo Alt selgitas, et võistluste käigus sõidetakse kõigepealt üks treeningsõit, mille tulemuse alusel jagatakse võistlejad vastavalt tasemele kvalifikatsioonisõitude rühmadesse.

B-finaalis startinud Andreas Avloi tegi saatusliku sõiduvea alles lõpusirgel ja langes selle tagajärjel  lõpuks viiendale kohale. A-finaalis kohtusid selle hooaja kuus parimat ja näitasid kõigile väga oma head sõiduoskust. Paidekatest oli esimesel stardipositsioonil Kert Rohtjärv, teisel sarja üldliider Lauri Punapart ja Roonald Rikberg startis neljandalt kohalt. Valestardi tõttu sai Kert trahvi, mis viis ta viimasele positsioonile ja kuigi ta näitas väga kiiret ja tehniliselt head sõitu, tuli tal lõpuks leppida neljanda kohaga. Teiselt kohalt startinud Lauri langes korra kolmandaks, kuid suutis stabiilse sõiduga oma finišiks oma teise koha tagasi võtta. Roonaldil ei olnud hea päev ja kõvale võitlusele vaatamata tuli tal leppida kuuenda kohaga.

Juunior-liiga hooaja võitis kokkuvõttes seda karikat igati vääriv Lauri Punapart. Kolmanda koha karika võttis Roonald Rikberg ja kohe tema järel neljandal kohal oli Kert Rohtjärv. Esikümnes oli veel paidekatest Andreas Avloi kümnenda kohaga. Võistluste üldjärjestuses oli 13. Ken-Kristjan Kelder. Klubide arvestuses võttis ülekaaluka võidu Paide mudeliklubi Vinni klubi ja Türi noortekeskuse ees. Ka Türi sõitjatest oli kaks hooaja kokkuvõttes esikümnes- Ats-Kristjan Kasemägi oli seitsmes ja Tarvi Mändla üheksas.

Uus Juunior-liiga uus hooaega algab detsembris ja Paide meeskond teeb selle ajani usinasti trenni, et uued poisid võistlusteks ette valmistada. Senised klubi lipulaevad Lauri, Roonald, Kert, Andreas enam selles, algajatele mõeldud võistlusklassis osaleda ei saa. Nemad on juba alustanud rahvusvahelises 1/10 offroad indoor elektibagide klassis ja 7. novembril on neid ees ootamas teine võistlus oluliselt kiiremate masinatega.

Tarmo Alt ütles, et Paide mudeliklubi poisse on ootamas uued ja keerulised sportlikud väljakutsed ja kuna mudelisport on ka väga kulukas spordiala, siis on nad tänulikud Paide linnale, kelle toel mudeliklubi on saanud seni edukalt tegutseda. Samuti loodetakse leida klubile ka uusi toetajaid, kelle jaoks on oluline tehnikahariduse edendamine laste ja noorte seas. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles