Möödunud ööpäev tõi rekordarvu uusi koroonadiagnoosituid

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse suhtes testimine.
Koroonaviiruse suhtes testimine. Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2660 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 208 (7,8%)  testi tulemus osutus positiivseks.

Üks uus haige lisandus ka Järvamaale. Kolmapäevase seisuga on koroonaviirus diagnoositud 23 Järvamaa elanikul.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 107 inimesel. Ida-Virumaale lisandus lisandus 49 ja Tartumaale 11 uut nakatunut. Hiiumaale ja Pärnumaale lisandus kuus, Lääne-Virumaale neli, Raplamaale kolm ja Võrumaale kaks uut juhtumit. Järvamaale ja Jõgevamaale lisandus üks positiivne testitulemus. 18 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 87,44 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 5,2%.

Haiglaravi vajab 44 inimest

4. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 44 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju saadeti kaks inimest, üks inimene viidi üle mitte-COVID-19 osakonda ja üks inimene viidi Lääne-Tallinna Keskhaiglast üle Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli (üks inimene sisestati 4.11.2020).

Tänaseks on haiglates lõpetatud 560 COVID-19 haigusjuhtumit 546 inimesega.

4. novembri seisuga on tervenenud 3954 inimest. Neist 2878 inimese (72,8%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1076 inimese (27,2%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 270 000 esmast testi, nendest 5333 ehk 1,9 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga

Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige Harjumaal ja Tallinnas teeb koroonaviiruse levik murelikuks. Terviseamet näeb selles piirkonnas lähikontaktsete arvu kiiret kasvu - põhja regionaalosakonna poolt on jälgimisel üle 4500 inimese, kellest 692 on haigestunud.

Testi tuleb end esimesel võimalusel. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate osakaalu kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide osakaal ööpäevaga tehtud testide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi testima minema!

Hangi infot usaldusväärsest allikast. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA mobiilirakendust alla laaditud 171 136 korda ja haigeks märkinuid 200.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Lisaks on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta jne.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles