Aerofotod lihtsustavad ametnike tööd

Urmas Glase
Copy
Aerofotolt on näha, et sügisel politseiuurimise põhjustanud Viisu viinaköögi varemed olid maa-ameti tänavu 23. märtsil tellitud aerofotodel veel alles.
Aerofotolt on näha, et sügisel politseiuurimise põhjustanud Viisu viinaköögi varemed olid maa-ameti tänavu 23. märtsil tellitud aerofotodel veel alles. Foto: Maa-amet

Maa-ameti pildipank täienes tänavu rohkem kui 1,1 miljoni Eesti kohal tehtud aerofotoga. Suure tõenäosusega leiavad nüüd kõik otsijad pildipangast oma kodumaja ja aia õhuvaate ning saavad pahandust pelgamata kiigata ka naabri hoovisoppidesse.

Maa-ameti fotogramm-meetria osakonna nõunik ja mõõdistuslendude tegija Mait Metsur ütles, et tänavused värskeimad kaldaerofotod on valdavalt Eesti põhjaosast, kuid ka mujal asuvatest suurematest asulatest. «Märtsis olid ilusad ilmad, seetõttu saime esimest korda nii vara kevadel aeropildistamist alustada,» lausus ta. «Kevade jooksul tegime aerofotosid Põhja-Eesti läänepoolsest alast, lõpetades Aegviidu-Paide-Võhma joonel. Juunis jäädvustasime Põhja-Eesti idapoolset osa.»

14. juunil tehtud aurofotolt on näha, et Viisu viinaköögi vare on kadunud.
14. juunil tehtud aurofotolt on näha, et Viisu viinaköögi vare on kadunud. Foto: Maa-amet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles